Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

MANİSA/İZMİR (AA) – Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

MANİSA/İZMİR (AA) – Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Milli Egemenlik Anıtı önünde düzenlenen tören, Manisa Valiliği ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma KomutanıTuğgeneral Erhan Can, ilçe belediye başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Manisa İl Müdürlüğü Ayşe Hafsa Sultan Yurdu'nda kalan öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ağaç dikerek kutladı.

Öğrenciler, kaldıkları yurdun bahçesine çam ve çınar ağaçları dikti.

Cumhuriyet Bayramı kapsamında faydalı olmak adına böyle bir etkinlik düşündüklerini aktaran yurt müdürü Ebru Bayazit, "Cumhuriyetimizin 94. yılında 94 fidan dikmeyi uygun gördük. Emeği geçen tüm öğrencilerime teşekkür ederim." dedi.

Karaburun

İzmir'in Karaburun ilçesinde ise Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Hükümet Konağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve vatandaşlar katıldı.

Tire

Tire Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Atatürk Anıtı'na çelenk sundu

Öte yandan Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, yayımladığı mesajında, "Bu bayram vesilesi ile ortaya koyacağımız birlik beraberlik tablosu, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara en güzel cevaptır. Cumhuriyetimizi daha da güçlendirmek için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Başta büyük Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." ifadelerine yer verdi.

Tire'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın çeşitli etkinliklerle sürecek.

Ödemiş

Ödemiş Hükümet Konağı önündeki alanda, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İlçede, bayram kutlamaları çerçevesinde yarın çeşitli etkinlikler yapılacak

Öte yandan Ödemiş Belediye Başkanı Badem, yayımladığı mesajında, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Badem "Millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle hareket edildiğinde dünyada söz sahibi güçlü bir Türkiye inşa edebileceğimizin farkındayız. Bu nedenle ülkemizde ve coğrafyamızda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen aynı mücadele ruhuyla ülkemizi savunmaya, cumhuriyetimizi yüceltmeye ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma gayretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Tıpkı son örneğini 15 Temmuz gecesi gördüğümüz gibi. Bu anlamlı günde, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Urla

Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Urla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene, Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Serdal Sarıdağ, Urla İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Urla Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Urla Belediye Başkanlığının çelenkleri sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Urla Cumhuriyet Meydanı'nda "Zeytin Ağacı 100 Yaşında" konulu heykelin yapımına da başladı.

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Urla Politika Güncel Haberler

title