Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Zonguldak'ta Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Zonguldak'ta Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediyesi'nce düzenlenen etkinlik kapsamında, İstasyon mevkisinde toplanan vatandaşlar, ellerinde fenerler ve Türk bayraklarıyla Valilik binası önüne kadar yürüdü.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğini kimseyle tartışmam. Yüz yılı ve sonrasını görebilen lider ülkemize nasip oldu. Cumhuriyet zor şartlarda kuruldu. Cumhuriyet için hep beraber buradayız." diye konuştu.

Etkinliğe, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Ereğli

Ereğli Kaymakamlığı ve Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte ise Bağlık Polis Merkezi önünde toplanan grup, ellerindeki meşalelerle marşlar eşliğinde Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı etkinlikte, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli askerler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin yanı sıra madenci kıyafeti ile dev Türk bayrağı taşıyanlar, vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu ve onurunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Bizler her türlü yokluğa, imkansızlıklara rağmen, hiçbir zaman kendimizi, öz güvenimizi kaybetmeden, bağımsızlığımızın müdahalesine müsaade etmeden, istiklal harbini kazanarak zaferle noktalamış bir Cumhuriyetin çocuklarıyız." ifadelerini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimine, vatandaşların silahların önüne yatarak karşı çıktığını anlatan Uysal, şöyle konuştu:

"Bizler kahramanlık destanı yazan bir milletiz. Bizler bu milletin ortak değeri olan Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak ve millet olarak ülkemizin geleceği için çok çalışmak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyetlerin ötesine çıkmak için el birliğiyle çalışmamız lazım."

Yürüyüşe, Kaymakam Nazım Madenoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zonguldak 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title