Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Resepsiyon Düzenlendi - Pekin

Çin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Çin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Başkent Pekin'deki Kerry Otel'de Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği ev sahipliğinde verilen resepsiyona Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang Cün, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Türk Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Ali Yıldız ile Pekin'deki yabancı misyon temsilcileri, Türk vatandaşları ile Çinli ziyaretçiler katıldı.

Çin'de "Seni romantik Türkiye'ye götürmek istiyorum" şarkısıyla popüler olan Çinli şarkıcı ve Türkiye'nin Fahri Turizm Elçisi Şiao Cang'ın mini konseri ile başlayan programda, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Mesajın ardından Pekin Büyükelçisi Önen yaptığı konuşmada, 95 yıl önce bugün Türkiye'nin yönetim şeklinin cumhuriyet olarak ilan edildiğini hatırlatarak, amacın insan odaklı bir yönetim kurulmasını olduğunu anımsattı.

"Cumhuriyet'in ilanı bağımsızlık mücadelemizi zafere götüren önemli bir noktayı işaret etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anmak istiyorum" ifadelerini kullanan Önen, Atatürk'ün modern, müreffeh ve güçlü bir ülke kurma hayalinin bu uğurda hala yolları aydınlattığını dile getirdi.

Büyükelçi Önen, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'n vizyoner liderliği altında Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümü olan 2023 hedefleri doğrultusunda kararlılıkla yol alındığını belirterek, ülkenin bugün dünyanın 17'inci, Avrupa'nın ise 6'ıncı büyük ekonomisi olduğunu kaydetti.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang Cün ise Çin-Türkiye ilişkilerinin son yıllarda iyi bir ivme kazandığını belirterek, iki ülke liderlerinin son yıllarda temaslarının farklı vesilelerle arttığını söyledi.

Bu yılın ikili ilişkiler açısından başarılı geçtiğini kaydeden Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang, Çin'in, Kuşak ve Yol inisiyatif ve Türkiye'nin desteklediği Orta Koridor projesinde ikili iş birliğini derinleştirmek ve yükseltmek için Türkiye ile ortak çalışacağını kaydetti.

Cang, Cumhuriyetin ilanını 95 yıl dönümünü nedeniyle tebriklerinin bildirerek, iki ülke ilişkilerinin derinleşmesini ve büyümesi temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından yemeğe geçildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title