Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Gelibolu, Lapseki, Eceabat, Biga, Ayvacık ve Bayramiç ilçelerinde törenler gerçekleştirildi.

Gelibolu, Lapseki, Eceabat, Biga, Ayvacık ve Bayramiç ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler yapıldı.

Gelibolu ilçesindeki tören, Kaymakam Oktay Çağatay'ın tebrikleri kabulüyle başladı.

Törenler daha sonra 26 Kasım Caddesi'nde devam etti. Buradaki törene, Çağatay ile 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterileri sunuldu.

Ayvacık

Ayvacık'ta, 21 Eylül Stadyumu'nda yapılması planlanan tören, hava muhalefeti nedeniyle Belediye Konferans Salonu'na alındı.

Kaymakam Salih Gelgeç, törende yaptığı konuşmada, bayramın büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek, "Atamızın dediği gibi hedefimiz; ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bunun gelecekteki neferleri de sevgili öğrencilerimizdir. Hepimiz bu yolda çalışmalıyız" dedi.

Tören, öğrencilerin şiir okumasının ardından sona erdi.

Lapseki

Lapseki'deki kutlamalar, Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı'nın tebrikleri kabulüyle başladı.

Plevne Ortaokulu Spor Salonu'nda devam eden törene, Tavlı ile Umurbey Ordonat Komutanı Deniz Albay Recep Şenveli ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tavlı, törende yaptığı konuşmada, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasına ilişkin, "Şu anda madende mahsur kalan ve kurtarılmayı bekleyen madencilerimize dualarımızı gönderiyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, tarihi ve coğrafyasıyla eşsiz güzelliklere sahip olduğunu anlatan Tavlı, "Binlerce yıllık devlet geleneği olan Türk milleti, ilelebet yaşatılması gayesi ve umuduyla 91 yıl önce büyük Türkiye idealine, muasır medeniyete erişebilme arzusuna sahip çıkarak cumhuriyet idaresine seçmiştir. Ecdadın en büyük eseri cumhuriyettir. Ona sahip çıkmak boynumuzun borcudur" değerlendirmesinde bulundu.

Biga

Biga'daki törenler, Kaymakam Fatih Genel'in makamında tebrikleri kabulünün ardından İlçe Spor Salonu'nda devam etti.

Genel ile Belediye Başkanı İsmail Işık, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Emre Mengi, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Genel, buruk bir bayram kutlandığını ifade ederek, "Karaman'da yaşanan maden faciası ve belirsizlik yüzünden oradaki kazazedelerin ve işçilerin can tehlikesi nedeniyle iyi haberler gelmesini umut ediyoruz. Bingöl'de haince şehit edilen emniyet müdürlerimizi, Yüksekova'da haince şehit edilen askerlerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Bayramiç

Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Yıldırım Akbulut Meydanı'ndaki törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet'in, Türk milletine verilmiş en büyük miras olduğunu söyledi.

Daha sonra okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Nazmi Çaytaş, Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Savcısı Sinan Ok, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Eceabat

Eceabat'taki tören, Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda yapıldı.

Törene, Kaymakam Nurettin Dayan, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fatih Yıldırmaz, Belediye Başkanı Adem Ejder, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Dayan, burada yaptığı konuşmada, "Hedefimiz; bu güzel topraklarda daha nice Cumhuriyet Bayramları kutlayacağımızı dosta düşmana haykırmaktır" dedi.

Tören, halk oyunu gösterileriyle sona erdi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Eceabat Lapseki 29 Ekim Biga Yerel Haberler

title