Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Denizli Valiliği önünde tören düzenlendi

Denizli ve ilçelerinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Denizli Valiliği önünde düzenlenen tören öncesi Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ve Belediye Başkanı Osman Zolan, valilik makamında kutlamaları kabul etti.

Protokol üyelerinin tören alanında yerini almasından sonra Vali Demir, Tuğgeneral Hakbilen ve Belediye Başkanı Zolan, tören aracı ile Denizlililerin Cumhuriyet Bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Demir, millet olarak büyük bir zafere ulaştırılan Kurtuluş Savaşının yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışının üzerinden 90 yıl geçtiğini belirtti.

Bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi, en baştan tam bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu hedeflere ancak ve ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini gördüğünü ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluşundaki temel mantıkta olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde yaşayan bir dünya devleti olarak sürekli kılmak için bugün hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu nedenle, Cumhuriyet'e giden yolu çok iyi bilmek, anlamak ve her zaman hatırımızda canlı tutmak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde ve önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı pahasına kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, tüm varlık ve değerleriyle sonsuza kadar yaşatılması, çocuktan kadına, yaşlıdan gence herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin milletler arası bağı güçlü, dışa dönük, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirmiş, büyük ve lider bir ülke olarak istenilen hedeflere koşması ve ulaşması hepimizin kuşkusuz ki en büyük amacıdır. İnanıyorum ki bu duygular var oldukça, dünyanın en güçlü ve lider ülkeleri arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk sıralarda yer alması, beklenen bir gelişme ve ulaşılmış bir hedef olacaktır. Bunun için hepimiz var gücümüzle çalışmalıyız."

Demir'in konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu.

Kutlamalar, belediye bandosu eşliğinde okullar, sivil toplum kuruluşları, gaziler, polis ve askeri birliklerin geçti töreni ile sona erdi. Gazi ve askerlerin geçişi sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Tören sırasında 4 ve 5 yaşlarında Atatürk baskılı tişört giyen iki kardeş, ellerinde Türk bayrakları ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı boyunca İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuyarak anneleri ile yürüdü, tören alanındaki vatandaşlar çocukları alkışlarla izledi.

Denizli Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinlikte akşam Delikliçınar Meydanında "Grup Seksendört" konser verecek.

Sarayköy

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yılı Sarayköy ilçesinde coşkuyla kutlandı. İlçe stadında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Kaymakam Aydın Abak, Belediye Başkanı Orhan Karaköse ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Yalçın Özdemir, törene katılan öğrencileri ve halkı selamlayarak bayramını kutladı.

Kaymakam Aydın Abak, törende yaptığı konuşmada, Türk milleti olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurguladı, muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için birlik ve beraberliğin şart olduğunu söyledi.

Ayrıca, ilçe genelinde şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından kortej yürüyüşüyle bayram kutlamaları sona erdi.

Kale

Kale ilçesinde Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı. Çarşı meydanında yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Adem Can, yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyet rejimini en iyi yönetim şekli olarak benimsediğini söyledi.

Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve mantıki uygulaması temin eden hükümet şeklinin cumhuriyet olduğunun altını çizen Can, "Türk milletinin tabiatına uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir. Cumhuriyet vazgeçilmez bir değerdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem ile güvencede olabilir" dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende Kale Belediyesi folklor ekibi gösteri sunarken, çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye verildi.

Acıpayam'da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet Bayramı Acıpayam'da da coşkuyla kutlandı. Acıpayam Şehir Stadında ilçedeki tüm okulların katılımıyla gerçekleşen törende, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrdencilerin okuduğu şiirleri müteakip folklor gösterileri sunuldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Buldan

Buldan ilçesinde kutlamalar Kaymakam Hacı Uzkuç'un makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Kaymakamlık makamından ilçe stadyumuna geçen Uzkuç, İlçe Jandarma Komutanı İrfan Can ve Belediye Başkanı M. Fahri Şevik eşliğinde tören alanında protokol üyeleri ve vatandaşların bayramını kutladı.

Kutlamalar, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir, halk oyunları ve çeşitli gösterilerini sunmasının ardından geçit töreni ile sona erdi. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title