Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Uşak'ta Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Uşak'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Uşak'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Mehmet Ufuk Erden'in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Kabulün ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Erden, cumhuriyetin Türk milletine en uygun yönetim şekli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Cumhuriyet, ilkeleri ve öngörüleriyle temel hak özgürlüklerin korunmasına ve yaşanmasına elverişli ortamlar sağlayan bir yönetimdir. Milli mücadele sürecinde, top yekun verdiğimiz Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığımız zaferle 29 Ekim 1923 tarihinde ilelebet yaşayacağına inandığımız Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştur. Geleceğe kararlı adımlarla ilerlerken, devletimizin kuruluş mücadelesi sürecinde yaşanan zorluklar ve engelleri aşarken elde ettiğimiz tecrübeler, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması yönünde bizlere kılavuz olacaktır.

Modern bir yönetim biçimi olan cumhuriyet fazilettir, erdemdir. Büyük Atatürk'ün bizlere emanet ettiği ve ilelebet yaşamasını arzu ettiği cumhuriyet, Türkiye'nin yönetim biçimi, Türk halkının da benimseyip özümsediği çağdaş ve modern hayat felsefesidir."

Vali Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü'nün halkı selamlamasıyla başlayan törende şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Geçit törenin ardından kutlama programı sona erdi.

29 Cumhuriyet Bayramı Bayramı dolayısıyla Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetin Aydınlığı Sanat Festivali açılış kokteyli ile başlayacak akşam ise Cumhuriyet Resepsiyonu verilecek. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title