Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Güncelleme:

AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Karacan, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında inançla, vatan sevgisiyle ve güç birliğiyle duran bir milletin başarısının 97. yıl dönümünü hep birlikte coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

Türkiye'nin karanlık odakların girişimleriyle içeriden ve dışardan çökertilme teşebbüslerine maruz kalmasına rağmen her defasında aziz milletinin damarlarındaki asil kanda bulunan kudretiyle, ferasetiyle bu eylemlerin üstesinden geldiğini ve daha da güçlenerek çıkmasını bildiğini vurgulayan Karacan, şu ifadeleri kullandı:

"Maskeleri değişip zihniyetleri hep aynı olan bu mihraklara 100 yıl önce nasıl derslerini verdiysek bugün de aynı şekilde gereken cevabı veriyoruz. Söz konusu vatan olduğunda canını ortaya koyan aziz milletimiz bugün de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizin dört bir yanında vatan savunmasını gerçekleştiriyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük özelliği ise; sadece kendi vatandaşlarının değil aynı zamanda bölgemizdeki ve tüm dünyadaki mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olması ve her zaman barışı ilke edinmesidir. Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru hızla ilerlerken, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birlik ve beraberliğimizle oluşturacağımız Büyük Türkiye vizyonumuz sayesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi gerek sosyal gerek ekonomik gerekse bilimsel olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkmış olacağız."

Milletvekili Emine Nur Günay

Milletvekili Emine Nur Günay da Cumhuriyet'i ilelebet yaşatacak gençlerin, bu değerli mirasın koruyucusu olduklarını asla unutmaması gerektiğini belirten Günay, şöyle devam etti:

"Ulusal egemenliğimize kastedecek olan ve demokrasimizi tehlikeye sokmaya çalışan içerde ve dışardaki tüm hain güçler 29 Ekim 1923'ü hiç akıllarından çıkarmayarak hareket etmelidirler. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde isimsiz vatan sevdalılarının da büyük mücadelesi ile kavuştuğumuz bağımsızlığımız her geçen gün perçinlenmektedir. Son dönemde bölgemizde yaşanan olaylara baktığımızda, Irak, Suriye, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Libya ve Azerbaycan, dört taraftan Türkiye kuşatılmak isteniyor, uluslararası hukuk ayaklar altına alınıyor, insanlık ve savaş suçları işleniyor. Bizler her zaman ve her koşulda hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz, yüzyıl önce başlayan mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Yüzyıllar geçse de bu özel gün, her geçen günden ve her geçen yıldan daha coşkulu, daha anlamlı ve birlik beraberlik içinde kutlanan ortak değerimiz olacak. Türk milleti milli iradesinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya gösterecek."

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise Atatürk'ün, "En büyük eserimdir." diyerek büyük bir onur ve gurur duyduğu Cumhuriyet'in, insan haysiyetine en çok yakışan rejim olduğunu ifade etti.

Büyükerşen, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Demokrasi yolunu bize sonsuza kadar açar. Önemli olan o yolu, Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında yürümek, ülkenin bağımsızlığını korumak, refahını vatandaşlarımıza en adil şekilde dağıtabilmektir. Bir rejim kağıt üzerinde ne kadar kusursuz olursa olsun, hayatlarımıza sunduğu imkanlar ölçüsünde değerlidir.

Atatürk bunu çok iyi biliyordu ve bunu gerçekleştirmek için Cumhuriyet'in hemen ardından ülkenin dört bir yanına fabrikalar kurdu, yollar yaptı, okullar yaptı. Ülkeyi demir ağlarla ördü ve her şeyiyle ülkeyi gençlere emanet etti. Atatürk'ü çağının en büyük lideri yapan bu özellikleriydi. Her Türk vatandaşının asli görevi kendisine devredilen bu kutsal emaneti, ne pahasına olursa olsun, korumak, kollamak ve yüceltmektir."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Milletvekili 29 Ekim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title