Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği rezidansında resepsiyon verildi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği rezidansında resepsiyon verildi.

Resepsiyona, Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri de katıldı.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Türk halkını kutlayarak, bu ülke için canını feda edenlere şükranlarını dile getirdi.

Mogadişu'da düzenlenen ve 27 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı nedeniyle Somali halkına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ileten Bekar, Somali'nin sorunlarını aşması için Türkiye tarafından sunulan desteğin devam edeceğini belirtti.

Bekar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesajını okudu.

Somali Başbakanı Hayri de Türk halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, Türkiye'nin Somali halkına verdiği destekle ülke tarihinde yer ettiğini kaydetti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin güvenlik, ekonomi ve terörle mücadele alanlarında iş birliği düzeyine yükseldiğini vurgulayan Hayri, Mogadişu ile Ankara'nın ekonomik iş birliği ve ticareti artırmak amacıyla ekonomi komitesi kurulması konusunda anlaştığını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Mogadişu 29 Ekim Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title