Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Muğla ve ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayları ve Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi.

Muğla ve ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayları ve Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi.

Muğla'da, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan etkinliğine katılanlar yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerinde fenerler ve Türk bayrakları ile yürüdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yürüyüş sonunda vatandaşların bayramını kutlayarak, Cumhuriyetin 94. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren fener alayı ve yürüyüşün ardından sanatçı Derya Uluğ konser verdi.

- Fethiye, Bodrum ve Marmaris

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Muğla'nın Fethiye ilçesinde Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi.

Fethiye Kaymakamlığı ve belediyesince düzenlenen etkinlikte Özgecan Anıtı'nda toplanan çok sayıda vatandaş meşaleler ve Türk bayraklarıyla Beşkaza Meydanı'na kadar yürüdü. Bir grup klasik araba tutkunu vatandaşın araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla eşlik ettiği yürüyüş sırasında, vatandaşlar marşlar söyledi.

Yürüyüşün sonunda Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı'nın (FETAV) çocuk korosu konser verdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte 10'uncu Yıl Marşı ve Gençlik Marşı seslendirildi.

Bodrum Marina önünde toplanan vatandaşlar, meşaleler ve Türk bayrakları ile Neyzen Tevfik Caddesi'nden Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar arasında Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da yer aldı.

Kaymakam Yılmaz, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Başkan Kocadon ise kutlamaya olan ilginin yoğunluğuna dikkati çekerek, "Bodrum Yarımadası halkının bu bayramı vermiş olduğu desteği görmek benim onurum, gururum." dedi.

Konuşmaların ardından Bodrum Belediyesince düzenlenen etkinlikte sanatçı Teoman konser verdi. Vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği şarkılara eşlik ederek eğlendi.

Marmaris'te ise vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile fener alayına katıldı. Çıldır Mahallesi Atatürk Caddesi'nde başlayan fener alayı Atatürk Meydanı'nda son buldu.

Çok sayıda vatandaş ellerinde bayraklarla "Atam yolundayız" sloganları atarak yürüdü. Meydanda Aksaz Deniz Üssü Askeri bandosu konser verdi.

Yürüyüşe motorsikletli vatandaşlar da konvoy oluşturarak katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title