Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, yağış nedeniyle Pazaryeri Çok Programlı Anadolu Lisesi Salonunda devam etti.

Kaymakam Sağır, burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim 1923'te ilan edilen Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundaki heyecan ve gururu, 94'üncü yılda yeniden hissettiklerini söyledi.

Bu sevinci milletçe hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Sağır, şunları kaydetti:

"Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma azmi tüm güçlükleri aşmamızda bizlere yol gösterecektir. 94 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan eden aziz şehitlerimizin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluktur. Bilinmelidir ki bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan cumhuriyeti korudukça bağımsızlığımızın nice yıl dönümlerini huzur ve mutluluk içinde kutlayacak bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz."

Halk oyunları gösterileri, şiir ve kompozisyonların okunmasıyla devam eden tören, dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, daire, okul müdürleri, gazi ve şehit aileleri, öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

Osmaneli

Osmaneli ilçesindeki törenler de Kaymakam Edip Çakıcı ve Belediye Başkanı Münür Şahin'in halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı.

Kaymakam Çakıcı, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanının sadece bir rejim değişikliğinden ibaret olmadığını aynı zamanda bir zihniyet devrimini de ifade ettiğini söyledi.

Bu zihniyet devrimiyle bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığını dile getiren Çakıcı, "Sözünü ettiğimiz zihniyet devrimiyle cumhuriyet, bu toprakları kanlarıyla vatan yapanları tebaa olmaktan çıkarıp yurttaş olma onuruna ulaştırmış ve egemenliği kayıtsız şartsız asıl sahibine yani millete vermiştir." dedi.

Tören, spor ve halk oyunları ekiplerinin gösterisi, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve resmi geçitle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Pazaryeri Osmaneli 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title