Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Siirt'in Eruh ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Siirt'in Eruh ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Eruh, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Murtaza Dayanç ile Garnizon Komutanı Albay Oğuzhan Pehlivan halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Dayanç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'ninn her zamankinden daha güçlü, daha muktedir ve daha müreffeh olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"29 Ekim öyle sıradan bır bayram kutlaması değildir. Hun İmparatorluğu'ndan Osmanlı'ya 16 büyük devlet kuran aziz milletimizin, vatanına göz dikenlere karşı vermiş olduğu kurtuluş mücadelesi neticesinde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulduğu kutlu gündür."

İdareciler olarak 80 milyon vatandaşın tamamına hak ettiği birinci sınıf hizmeti götürmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Dayanç, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük hayallerine ancak huzur ve barış ortamında ulaşabilir. Geçtiğimiz yıl yaşanan FETÖ'nün hain darbe girişimi ise devletimize yönelik tehditlerin en bariz örneğidir. İç ve dış mihraklar şunu asla unutmasınlar ki bu milletin insanlık tarihi ile eş değer köklü geçmişi, kültürü, medeniyeti, devlet tecrübesi ve özgüvene dayalı sarsılmaz iradesi mevcuttur."

Tören, halk oyunları ve öğrencilerin gösterilerinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Türkiye Eruh Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title