Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ereğli ve Alaplı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Ereğli ve Alaplı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Devrim Bulvarında düzenlenen Cumhuriyet bayramı kutlama törenine, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamaları ile başladı.

Kaymakam Madenoğlu, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içerisinde kutladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Hepimizin ortak ideali Yüce Atatürk'ün kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet korumak ve yaşatmaktır. Bunu yaparken hiç durmadan, bıkmadan, yorulmadan cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki heyecan gibi olarak çalışılması gerekir. Yüce Türk Milletinin geleceğe ümitle bakan evlatları olarak Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ancak bu şekilde ulaşırız. Bunu yaparken bizlere zaafiyete düşürecek her türlü iç çekişme ve kavgalardan uzak durmalı, hoşgörü ve anlayışı, başkalarına saygıyı, kendimize hayat boyu vazgeçilmez özellik olarak edinmeli ve böyle yaşamalıyız."

Çeşitli okulların halk oyunları gösterileri sırasında etkili olan sağanak yağış nedeniyle program tören geçişi ile sona erdi.

Alaplı

Alaplı Spor Salonundaki törende, Kaymakam Saim Eskioğlu ve Belediye Başkanı Nuri Tekin, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Eskioğlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in çok kolay elde edilmediğini söyledi.

Cumhuriyetin her türlü badireyi yenecek güç ve kuvvetti kendi içinde barındırdığını ifade eden Ekşioğlu, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet halkın idaresi anlamına gelir.Ve halkın gücü,kudreti ve iradesi dışında da başka hiç bir iradenin uzun soluklu olması ve ilelebet payidar kalması mümkün değildir. 94 yıl önce bu gün, Ankara göklerinde gürleyen top sesleri aslında milletin haykırışını simgeliyordu. Yüzyıllar boyunca Avrupa'nın göbeğine kadar uzanan 4 kıtaya hükmeden, yayılan büyük bir imparatorluğu ortadan kaldırmaya çalışan o şairin 'tek dişi kalmış canavar' dediği kendilerini medeni olarak gören dünyayı paylaşmak isteyen emperyalist güçlerin yıktığı ve "Türkleri Avrupa'dan atacağız" sloganıyla üzerimize çullandığı o dünyanın en gelişmiş devletlerinin kurduğu ordulara karşı büyük bir azimle, kanıyla, canıyla bütün maddi varlığı ile ama ruhunda göğsünde beslediği imanıyla karşı durmuş ve büyük bir zafer kazanmıştır."

Törende resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Alaplı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title