Haberler

28. Yerkesik Boğa Güreşi

Muğla'da düzenlenen "28.Yerkesik Boğa Güreşleri"nde Muğla, Aydın ve İzmir'den katılan 124 boğa kıyasıya mücadele etti.

Muğla'da düzenlenen "28. Yerkesik Boğa Güreşleri"nde Muğla, Aydın ve İzmir'den katılan 124 boğa kıyasıya mücadele etti.

Yerkesik beldesinde geçen yıl düzenlenen boğa güreşinden elde edilen gelirle yaptırılan "Yerkesik Arenası"nda düzenlenen güreşleri izlemeye gelen yaklaşık 3 bin kişi, kamyon kasaları ve traktör römorklarında boğaların kıran kırana mücadelesini izledi.

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşlere Muğla, Aydın ve İzmir'den 124 boğanın katıldığını söyledi.

Demirci, beldede güreşleri 28'inci kez düzenlemekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Ege bölgesi boğa güreşlerinde iddialı bir bölge. Biz de düzenlediğimiz güreşlerde hep en iyisini yapma çalışıyoruz. Güreşlere katılan vatandaşların coşkusundan bunu anlıyoruz" dedi.

Geçen yıl düzenlenen güreşlerden elde edilen gelirle Yerkesik Kültür ve Dayanışma Derneği vasıtasıyla "Yerkesik Arenası"nı yaptıklarını anlatan Demirci, "Güreşleri düzenlememizdeki asıl amaç gelir elde etmek değil. Bu kültürün yaşamasını istiyoruz. Ancak geçen yıl düzenlenen güreşlerden elde edilen gelirle arenamızı yaptık. Burası daha geniş ve daha güvenli bir mekan haline dönüştü" diye konuştu.

-İtfaiye serinletmek için güreş alanını suladı-

Hava sıcaklığının 37 derece ölçüldüğü Muğla'da sıcak nedeniyle bunalan boğalar, itfaiyenin güreş sahasını sulamasıyla serinleyebildi. Zaman zaman sahiplerinin serinlemeleri için başlarına su döktüğü boğalar, mücadeleleriyle izleyenlerden alkış aldı.

Sahiplerinin elinden kaçan boğalar ise sahiplerine zor anlar yaşattı. Boğası kazanan bir kişi de güreş sahası içinde davul zurna eşliğinde zeybek oynadı.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Güncel

Yerkesik İzmir Aydın Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title