Haberler

28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ''28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması", kortej yürüyüşüyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması", kortej yürüyüşüyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Anıtı önündeki konuşmada, "53. Uluslararası Bursa Festivali" kapsamında bu yıl 28'ncisi düzenlenen "Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması" ile Bursa'da 7-12 Temmuz tarihlerinde coşku yaşanacağını söyledi.

Bursa'da yarım asırdır düzenlenen festivalin önem taşıdığına dikkati çeken Altepe, halk dansları yarışmasının da farklı kültürleri buluşturduğunu dile getirerek, "Bu yıl 23 ülkenin, yerelden evrensele uzanan geleneksel değerlerine kucak açıyoruz. Örnek bir şehir olan Bursa'da böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bir kültür harmanı olan Bursa'da dünyanın tanık olacağı bu renk cümbüşü, dünya halklarının dostluk ve hoşgörüsünün dansı olacak. 28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın, esenlik mesajlarıyla barışa köprü olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile güvercin uçurarak, halk dansları yarışmasının startını verdi. Vatandaşlara karanfil dağıtan Altepe, halk dansları ekiplerinin kortej gösterilerini de izledi.

Anıt önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi ve Altıparmak Caddesi'ni takiben Kültürpark'ta son buldu. Vatandaşların ilgi gösterdiği dansçılar, konfetiler altında yürürken, yöresel danslarından örnekler sergiledi.

Törende, Bursa Mehter Takımı ile Büyükşehir Belediyesi Bandosu konser verirken, kılıç kalkan ekibinin gösterisi de ilgiyle izlendi.

Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Fransa, İrlanda, İspanya, İtalya, KKTC, Karadağ, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Macaristan, Makedonya, Moldova, Panama, Sırbistan ve Şili'den gelen ekipler, yarışma boyunca kentin farklı noktalarında yöresel danslarını sahneleyecek. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title