Haberler

28 Şubat ve Erbakan"

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Karatepe, "28 Şubat çok iyi organize edilmiş bir darbedir. Bu yerli bir proje olamaz, Çevik Bir ve arkadaşlarının organize edeceği bir proje değildir, Çevik Bir sadece rolünü oynamıştır" dedi.

Karatepe, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Edirne Şubesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesince düzenlenen "28 Şubat ve Erbakan" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinin bir vesayet süreci olduğunu anlattı.

Türkiye'nin vesayetçilerinin sadece askerler olmadığını, 28 Şubat'ın bir yargı darbesi olduğunu ifade eden Karatepe, şunları kaydetti:

"28 Şubat çok iyi organize edilmiş bir darbedir. Bu yerli bir proje olamaz, Çevik Bir ve arkadaşlarının organize edeceği bir proje değildir, Çevik Bir sadece rolünü oynamıştır. Türkiye'deki dört darbenin hiçbiri 28 Şubat kadar detaylı değildir. 1960'da radyo evini ele geçiren darbe yapıyordu. Ama 2000'li yıllarda öyle değildi, bu yeni tür bir darbeydi. 28 Şubat Türkiye'de organize edilmiş değildir. İslami gelişmeden Müslümanlar'ın kimlik ve kişilik kazanmasından rahatsız olan ABD ve Avrupa vesayetçilere göz kırpmıştır. 'Çabuk yapın ve biz de görmeyelim' diye. Mursi'ye yapılanla benzerlik kurabilirsiniz. Refah Partisi'yle, Müslüman Kardeşler'in ideolojileri arasında benzerlik vardır."

28 Şubat sürecinde başbakan olan Necmettin Erbakan'ın dini, ahlak, iman ve görgü meselesi kabul eden bir insan olduğunu ve Erbakan'ın 28 Şubat sürecindeki uysallığının bazı çevrelerce tenkit edildiğini belirten Karatepe, "Bunu 31 Mart Vakası'ndaki Abdülhamit hareketiyle özdeşleştiririm. Erbakan hoca bu ahlaka sahipti. Abdülhamit ne kadar dirayetliyse, Erbakan da o kadar dirayetliydi. Abdülhamit nasıl milletin birbiriyle çatışmasını istemiyorsa, Erbakan hoca da istemiyordu. Uysal tavrıyla hoca badireleri atlatmıştır" diye konuştu.

MTTB Edirne İl Başkanı Nasrullah Şimsek ise 28 Şubat'ı bazı odakların kendi iktidarlarını sağlamlaştırmak amacıyla yaptığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Çevik Bir Karatepe 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title