Haberler

28 Şubat Soruşturması

28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın avukatı Erol Aras, Karadayı'nın onayı olmadan böyle bir yapılanmanın...

28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın avukatı Erol Aras, Karadayı'nın onayı olmadan böyle bir yapılanmanın (Batı Çalışma Grubu-BÇG) oluşturulamayacağı düşüncesiyle tutuklamaya sevk edildiğini bildirdi.

Aras, adliye önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müvekkiline, soruşturmayı yürüten savcılar tarafından 83 soru yöneltildiğini ifade etti.

Mahkemede, Karadayı'nın haberi olmadan yapılanmanın (BÇG) kurulduğu yönünde savunma yapacaklarını belirten Aras, "Herhangi bir imza, paraf, yasal belge olmamasına rağmen, Genelkurmay başkanının haberi olmadan bu tür yapılanmanın olamayacağı düşüncesiyle tutuklamaya sevk edildi" dedi.

Karadayı, TMK'nın 10. maddesiyle görevli nöbetçi hakimlikçe sorgulanacak.

Muhabir: Mehmet Tosun-Fevzi Çakır

Yayıncı: Erdem Gültekin - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title