Haberler

28 Şubat Sivil Savunma Günü

Sivil savunma teşkilatının kuruluşunun 49. yıldönümü Erzurum'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Valilik salonunda düzenlenen toplantıya Vali Vekili Nurullah Aktaş, kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Sivil Savunma Müdürü Mehmet Koç, insanların canını ve malını korunmasını ilke edinen sivil savunmanın savaşların yanısıra doğal afetlerde de çalışmalar yaptığını söyledi.

Sivil savunma konulu slayt gösterisi ve doğal afetlerle ilgili video görüntülerinin de yayınlandığı toplantıda resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

MALZEMELER SERGİLENDİ Sivil Savunma Günü sebebiyle Erzurum Sivil Savunma Müdürlüğü'nün Çat yolu üzerinde bulunan merkezinde malzemeler sergilendi. Arama kurtarma malzemelerinin yeraldığı sergiyi davetliler büyük ilgiyle gezdiler.

Bu arada Sivil Savunma Müdürlüğü'nde arama kurtarmada kullanılan köpek te davetlilerin ilgisiyle karşılandı. Bölgede meydana gelen afetlerde 2 kişinin canını kurtardığı bildirilen köpeğin yaptığı hareketleri izleyen davetliler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

(MB-ST-Y) 28.02.2008 17:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title