Haberler

28 Şubat Postmodern Darbesinin 17. Yılı

İHH Antalya Şube Başkanı Yıldırım: "Yargı darbesi ve devlet içindeki paralel yapılanma, 28 Şubat 'postmodern darbesi'ni aratmadı.

Yurdun çeşitli yerlerinde, 28 Şubat postmodern darbesi protesto edildi.

Antalya'da Kazım Özalp Caddesi'nde darbenin 17. yılı dolayısıyla toplanan bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri, "Yargı darbesi istemiyoruz", "Paşaların tankları susturamaz halkları" şeklinde slogan atarak 28 Şubat"Postmodern Darbesi"ni protesto etti.

İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, 28 Şubat darbesinde yaşanan süreçten çok sayıda insanın mağdur olduğunu ifade etti.

Yıldırım, son zamanlarda yaşanan sürecin 28 Şubat'ı ikinci plana ittiğini belirterek "Yargı darbesi ve devlet içindeki paralel yapılanma, 28 Şubat 'postmodern darbesi'ni aratmadı. 17 Aralık 2013'ten bugüne ülkemizde halkımızı derinden yaralayan vahim bir dönem yaşıyoruz" diye konuştu.

17 Aralık'ta "Dost Darbesi" yaşandığını öne süren Yıldırım, operasyonun milletin son zamanlarda elde ettiği başarı ve özgüvene yönelik olduğunu kaydetti.

17 Aralık'ta "küresel ve uluslararası bir operasyon" yapıldığını savunan Yıldırım, şunları söyledi:

"Gerçekleşen operasyonla Türkiye, 156 milyar lira ekonomik kayba uğradı, faiz ve dolar yükseldi. Kazanan dış mihraklar, kaybedenler ise vatandaş oldu. Birileri istiyor ki Türkiye ekonomik istikrarsızlık içerisine girip, kriz yaşasın ve yönetilemez bir ülke haline gelsin. Halkımızın genel kanaati, Türkiye'yi Mısır'a, hatta Suriye'ye çevirmek isteyen bu darbe girişiminin arkasında, Amerika ve İsrail lobilerinin olduğudur. Hizmet hareketinin bu lobilerin çıkarlarına alet olması ise son derece yanlıştır ve bizleri derinden üzmektedir. Bu vatan hepimizin ve hepimiz bu gemide birlikte yaşıyoruz. Sebebi ne olursa olsun veya kimden gelirse gelsin bu gemiyi batıranlara karşı birlik olma vaktidir. Çünkü gemi batarsa hepimiz birlikte boğuluruz."

Etkinliğe Yeryüzü Vakfı Antalya Şubesi, Birlik Vakfı Antalya Şubesi, Diyanet-Sen Antalya Şubesi, Kardeşlik ve Dostluk Derneği Kumluca Şubesi, Eğitim-Birsen Antalya Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Antalya Şubesi ve İHH Antalya Şubesi katıldı.

-Edirne

Edirne'de Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, cuma namazının ardından Selimiye Camisi'nin önünde toplandı.

MTTB Edirne Şubesi Teşkilat Komisyon Başkanı Burak Akcabelen, grup adına yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ta eğitim hakkı elinden alınan başörtülü üniversite öğrencilerinin, ikna odaları ve zindanlara doldurulan müslümanlar ile adaletsizlik ve zulmün unutulmaması gerektiğini söyledi.

28 Şubat döneminde asker, yargı ve medyayla darbe işbirliği yapan Yüksek Öğretim Kurulu'nun kapatılmasını MTTB olarak yıllardır dile getirdiklerini ifade eden Akcabelen, "Ülkemizi geriye götüren 28 Şubat gibi, birçok sorunun çözümü olarak gördüğümüz yeni anayasanın bir an önce yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

-Tekirdağ

Tuğlalı Park'ta toplanan grup adına açıklama yapan Egemen Güngör, dönemin kudretli generallerinin toplum mühendisliği yaparak, seçilmiş hükumeti devirdiklerini söyledi.

28 Şubat Darbesi Davası'nda tutuklu hiçbir sanığın kalmadığını hatırlatan Güngör, "Aralarında Çevik Bir'in de olduğu tüm suçlular serbest bırakıldı. 28 Şubat, binlerce başörtülü kadının hayatını kararttı. 28 Şubat, Kürt düşmanlığını, ırkçılığı ve milliyetçiliği körükledi, toplumda laik, dindar bölünmesini derinleştirdi" dedi.

Açıklamadan sonra grup dağıldı.

-Konya

Konya'da Sivil Toplum Kuruluşları tarafından, 28 Şubat postmodern darbesinin 17. yılı dolayısıyla, "28 Şubat Yargı Kararlarının İptali ve Salih Mirzabeyoğlu'na Özgürlük" adıyla basın açıklaması yapıldı.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Kayalıpark'ta gerçekleştirilen basın açıklamasında, Türkiye'nin 100 yıl boyunca yaşadığı handikapların özeti olan haksız mahkumiyetin dile getirilmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

"İnsan hakları savunucuları; hani siz 'herkesin fikri değerlidir, düşüncesini açıkça ortaya koymalıdır' derdiniz. Salih Mirzabeyoğlu fikirlerini söylemekten başka ne yaptı?" diyen Selvi, şöyle devam etti:

"Böyle keyfi uygulamalarla insanları demir parmaklıkların arkasına atarak düşünceleri kişilerin üzerinden mahkum etmek istiyorsanız, inşallah bu kirli oyunu milletimiz bozacaktır. Böylece ülkemiz, herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği ortama kavuşacak ve o uygun ortam insanlık için de ümit ışığı olacaktır. Bin yıl sürecek dedikleri, ilanihaye devam edecek dedikleri o kirli düzenler yıkılacak."

Fikre Özgürlük Platformu Sözcüsü Hakkı Ata da bugün hala 28 Şubat zihniyetinin ürünü olan davalardan dolayı insanların cezaevine atıldığını öne sürerek "O dönemde dik duran, darbecilere boyun eğmeyen kim varsa bugün hala cezalandırılmaktadır" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yıldırım 28 Şubat Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title