Haberler

28 Şubat Postmodern Darbesinin" 17. Yılı

Aralarında siyasetçi, yazar, akademisyen, hukukçu, ilahiyatçı ve gazetecilerin de bulunduğu 151 kişinin, "Kaygılıyız" başlığıyla verdiği ilanda, "28 Şubat davası" sürecinde yaşananların umut kırıcı olduğunu belirtilerek, "Aktörleri ve bütün delilleri apaçık ortada olan bu darbeyle yüzleşmek ve darbecilerin hukuk önünde hesap vermelerini sağlamak Türkiye'nin onurudur" denildi.

Aralarında siyasetçi, yazar, akademisyen, hukukçu, ilahiyatçı ve gazetecilerin de bulunduğu 151 kişinin, "Kaygılıyız" başlığıyla verdiği ilanda, "28 Şubat davası" sürecinde yaşananların umut kırıcı olduğunu belirtilerek, "Aktörleri ve bütün delilleri apaçık ortada olan bu darbeyle yüzleşmek ve darbecilerin hukuk önünde hesap vermelerini sağlamak Türkiye'nin onurudur" denildi.

Abdurrahman Dilipak, Abdülkadir Selvi, Ali Bayramoğlu, Etyen Mahçupyan, İbrahim Karagül, Mehmet Barlas, Hüseyih Hatemi, Orhan Miroğlu, Şeref Malkoç, Ufuk Uras ve Ümit Fırat'ın da aralarında bulunduğu 151 kişi, "28 Şubat postmodern darbesinin" 17. yılı nedeniyle bazı gazetelere verdikleri ilanda, 28 Şubat davasına değindi.

Bu karanlık dönemin hatıralarının toplum hafızasında tazeliğini koruduğu belirtilen ilanda, 28 Şubat sürecinin asker-sivil bürokrasinin faaliyetlerinden ibaret olmadığı, bütün hukuksuzlukların, temel hak ve özgürlüklere yönelik sistematik ihlallerin, insan onurunu hedef alan ayırımcılıkların, emir-komuta zincirinin silahlı kuvvetlerden yargıya, sermayeden siyasete ve sivil alana kadar sistematik bir şekilde uygulanmasıyla gerçekleştiği kaydedildi.

"Aktörleri ve bütün delilleri apaçık ortada olan bu darbeyle yüzleşmek ve darbecilerin hukuk önünde hesap vermelerini sağlamak Türkiye'nin onurudur" denilen ilanda, şöyle devam edildi:

"Ne var ki halen devam etmekte olan ve kamuoyunda '28 Şubat davası' olarak bilinen süreçte yaşananlar umut kırıcıdır. Davanın seyrindeki problemlerin yanı sıra, 28 Şubat sürecinde aktif olarak yer almış asker-sivil bütün unsurları kapsayan bir soruşturmanın hala yapılmaması ve o dönemde gerçek ve tüzel kişilere karşı işlenen suçların devam eden etki ve sonuçlarının ele alınmaması hukuken kabul edilemez.

Bizler, aşağıda imzası bulunanlar, Türkiye'nin darbelerle yüzleşme ideali adına, dava sürecinin seyrinden kaygılıyız. Türkiye'nin tam demokratik hukuk devleti olması yolunda, yargının üzerine düşeni yapması için herkesi tarih önünde duyarlı olmaya çağırıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Dilipak Abdülkadir Selvi 28 Şubat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title