Haberler

28 Şubat Mahkumları İçin Tahliye Talebi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan, "Kişilere karşı işlenen adli suçların af bağlamında tekrar gündeme getirildiği günlerde 28 Şubat'ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi öncelikli meseledir.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan, "Kişilere karşı işlenen adli suçların af bağlamında tekrar gündeme getirildiği günlerde 28 Şubat'ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi öncelikli meseledir." dedi.

Ağrı Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamayı okuyan Aslan, paralel yargının kararlarıyla hapsolunan mazlumların tahliyesini istediklerini söyledi.

Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adrese teslim bir aftan ya da hatırlı kişilere yönelik bir özel uygulamadan bahsetmiyorsak unutulmamalıdır ki devlet ancak kendisine karşı işlenen suçları affedebilir. Hukukun da adaletin de mantığın da gereği budur. Bugüne kadar hep bunun tersi yaşandı. Umarız ki bu kez böyle bir sapma ile karşılaşmayız.

Kişilere karşı işlenen adli suçların af bağlamında tekrar gündeme getirildiği günlerde 28 Şubat'ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi öncelikli meseledir. 28 Şubat'ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi öncelikli meseledir." ifadelerini kullandı.

Arslan ayrıca, MAZLUMDER olarak, brifingli yargılamaların kötü mirasını devralan mevcut mahkemeleri iş yoğunluğu bahanesini bir tarafa bırakarak,"28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını

istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

28 Şubat Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title