Haberler

28 Şubat Mağdurlarının Çektiği Çileler, Bir Bir Ortadan Kalktı"

TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "Artık ordumuzla milletimiz kaynaşıyor.

TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz,  "Artık ordumuzla milletimiz kaynaşıyor. Emniyetimiz ile devletimiz kaynaşıyor. Devlet millet kaynaşmasının önü açılmıştır. 28 Şubat mağdurlarının çektiği çileler, bir bir ortadan kalktı" dedi.

Adıyaman İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı Şubesi'nin etkinliğine katılmak üzere kentte gelen Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi Uygulama Otelinde 28 Şubat mağdurlarıyla biraraya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, darbelerin en hafifinin 28 Şubat darbesi olduğunu savundu.

27 Mayıs darbesi olmak üzere diğer darbelerin kanlı olduğunu anlatan Yılmaz, bu darbelerde milletvekillerinin ve Adnan Menderes'in asıldığını anımsattı.

28 Şubat darbesini anlatan Yılmaz, "Biz siyasi yasaklılar arasına girdik. Kardeşlerimiz mağdur oldu. Bunların geçmişine baktığımızda kışın sonunu gösteriyor. Kışın başında ve ortasında olanlar çok çile çektiler. Artık ordumuzla milletimiz kaynaşıyor. Emniyetimiz ile devletimiz kaynaşıyor. Devlet millet kaynaşmasının önü açılmıştır. 28 Şubat mağdurlarının çektiği çileler, bir bir ortadan kalktı" dedi.

28 Şubat döneminde İmam Hatip okullarının kurutulma noktasına getirildiğini aktaran Yılmaz, bu dönemde çok mağduriyet çekildiğini belirterek, sınavlarda öğrencilerin İmam Hatipli olmasından dolayı 30 puanının kesildiğini hatırlattı.

Bu yasaların tarihin çöp sepetine atıldığını vurgulayan Yılmaz, bu süreçte 8 yıllık kesintisiz eğitimin verildiğini ileri sürerek, bu uygulamanın tutmadığına dikkat çekti.

Avrupa'nın Osmanlı'dan kopyaladığı 4+4+4 eğitim sisteminin tekrar getirildiğini anımsatan Yılmaz, bu sistemin yeniden getirilerek bir mağduriyetin daha ortadan kaldırıldığını ifade etti.

"Daha birçok haklarımız var"

28 Şubat'ta kaybedilen hakların alınmasına da değinen Yılmaz, daha birçok alınması gereken haklarının olduğunu söyledi.

Mağduriyetlerin bir bir ortadan kaldırıldığının altını çizen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Birçoğu düzeltildi. Başörtüsü sorunu bugün heryerde kalktı. Başörtüsü ile Cumhurbaşkanlığına, Orduevine gidemiyorduk. Kendi öz evladının düğününe gidemeyen annemiz vardı. Daha çok alacağımız var. Cuma tatili hakkımız var. Bunu hükümetten bekliyoruz. Karma eğitim sorunu var. Bunun ortadan kaldırılması lazım.

Evlilik çağındaki çocuklarımızın aynı sınıfta okuması felakettir. Batı, karma eğitimi kaldırıyor. Okullarımız hababam sınıfına döndü. Kız ve erkek evlatlarımız öğretmenin gözüne girmenin yerine birbirlerinin gözüne girmenin uğraşını veriyor. Derse çalıştıkları yok. Bunun ortadan kaldırılması lazım. Erkek ve kız ortaokulların açılması lazım."

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Şevki Yılmaz 28 Şubat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title