Haberler

28 Şubat'ın 20. Yılı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 28 Şubat'ta başörtüsünden ve bu milletin inancından korkan ile 1876'da Sultan Abdülaziz'i öldüren, 31 Mart 1909'da Sultan Abdülhamid'i tahttan indiren ve Menderes'i idama götürenin aynı "ittihatçı" ruh olduğunu belirterek, "28 Şubat'ta da 15 Temmuz'da...

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 28 Şubat'ta başörtüsünden ve bu milletin inancından korkan ile 1876'da Sultan Abdülaziz'i öldüren, 31 Mart 1909'da Sultan Abdülhamid'i tahttan indiren ve Menderes'i idama götürenin aynı "ittihatçı" ruh olduğunu belirterek, " 28 Şubat'ta da 15 Temmuz'da da bunu yapan aynı ruhtur." dedi.

Temurci, AK Parti Kadın Kolları ve Toplumsal Hafıza Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Şubattan Sonra" adlı programda yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ta herkesin kendine göre birçok çile çektiğini anlatarak, 28 Şubat'ın en çok da kadınların çektiği çileyle hatırlandığını söyledi.

Aslında yaşanan her darbe ve girişimin ayrı ayrı analiz edilmesi gerektiğini kaydeden Temurci, "Türk demokrasi tarihi, bir darbeler tarihidir. Özellikle 1960 sonrası gerçekten bir darbeler tarihidir. Darbeler sadece Türkiye Cumhuriyeti'nde olmadı. Osmanlı ve Selçuklu'da da olduğunu biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Temurci, Osmanlı ve Selçuklu'daki darbelerin taht mücadelesi olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Hiçbir darbe, milletin değerleriyle mücadeleyi kendine vazife edinmemiştir, milletinden korkmamıştır, onun imanı, medeniyetiyle mücadele etmemiştir 1876'ya kadar. Sultan Abdülaziz katledildiği zaman bunu yapanları daha net bir şekilde görmemiz lazım. 28 Şubat'ta başörtüsünden ve bu milletin inancından korkan ile 1876'da Sultan Abdülaziz'i öldüren, 31 Mart 1909'da Sultan Abdülhamid'i tahttan indiren ve Menderes'i idama götüren, ittihatçı ruhtur. Jöntürk anlayışıydı. 28 Şubat'ta da 15 Temmuz'da da bunu yapan aynı ruhtur."

Konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna değinen Temurci, "Bütün darbeler hangi sistemde meydana geldi? Bu sistemin adı neydi? Bu hükümet modelinin adı, vesayetçi parlamenterizmdi. Vesayet odakları kimdi? İşte gördük manşetleri. Bunlar medyaydı, orduydu, iş dünyasıydı, üniversiteydi. Milletin kendilerine vermediği hakkı, milletin üzerinde kullanarak milletin iktidarını çalan bu vesayetçileri tarihin çöp sepetine atmak 16 Nisan'da en büyük görevimizdir." dedi.

"Haksızlık ve zulüm hiçbir zaman muvaffak olamayacak"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise toplumun değerlerinden yoksun insanların neler yaptıklarına şahit olduklarını dile getirerek, 28 Şubat'ın toplum üzerinde ciddi etkileri olduğunu söyledi.

Topbaş, toplumun hak ettiği yere gelmesini istemeyenlerin girişimlerine tanıklık ettiklerini anlatarak, "Bir bireyi, farklı bir toplumda yetiştirebilirsiniz. Davranış biçimlerini farklı anlayış içinde kendisine empoze edebilirsiniz. Bir toplumu değerlerinden uzaklaştırarak köklerinden kopartarak başka bir millet haline getiremezsiniz. Bizim toplumumuz bin yıllık tarihinde dünyanın medeniyet merkezi haline gelmiş, hizmetleriyle dünya tarafından bilinen, bilimsel alanda da kayıt düşmüş bir millet." diye konuştu.

Topbaş, 28 Şubat'ta toplumun değerleriyle mücadele edildiğini ifade ederek, buna karşı milletin samimiyetini ortaya koyduğunu anlattı.

Birçok darbeye tanıklık ettiğini aktaran Topbaş, şöyle devam etti:

"Siyasi hayatımda 43 yılı geride bıraktım. Rahmetli Erbakan Hocamla birlikte. Onun eğitiminden geçmiş biri olarak gurur duydum. O mücadele sırasında birçok olaylara tanıklık ettik. Uzun soluklu bir yolculuktayız. Nerede ve nasıl durduğumuz önemli. Ölümlü varlıklarız. Biliyoruz ki bu duruşumuzu net olarak ortaya koyduğumuz zaman hiçbir şekilde bu birtakım farklı idealler ve ideolojiler başarılı olamayacak. Güçlerini nereden alırlarsa alsınlar, haksızlık ve zulüm hiçbir zaman muvaffak olamayacak. Hanım kardeşlerim sizlerin 28 Şubat'ta, öncesinde ve sonrasında gösterdiğiniz mücadele ve duruş tüm Türkiye'ye ve dünyaya örnek teşkil etti."

Etkinlikte, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Toplumsal Hafıza Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Aydın Ataş ile AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü de 28 Şubat temalı konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Abdülaziz AK Parti İstanbul 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title