Haberler

28 Şubat Davasında Esas Hakkındaki Mütalaaya Karşı Savunma

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasının bugünkü celsesinde bazı sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları alındı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasının bugünkü celsesinde bazı sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları alındı.

28 Şubat darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ve emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 103 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıklar, taraf avukatları ve o dönemde mağdur olan çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan da duruşmayı takip etti. Davanın bugünkü celsesinde sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları alındı. Sanık Abdullah Kılıçaslan, davanın delilleri arasında bulunan 5 nolu CD'nin delil olarak kabul edilemeyeceğini belirten bir bilirkişi raporu olduğunu söyledi. Bilirkişi raporu tarafından delil olarak sayılamayacak CD nedeniyle suçlanamayacağını kaydeden Kılıçarslan, Batı Çalışma Grubu ile bir ilgisinin olmadığını öne sürerek, beraatini talep etti.

Sanık Aydın Karaşahin, Batı Çalışma Grubu'nun oluşmaya başladığında tayininin yurt dışına çıkmış olduğunu söyledi. Suç işlediğine dair delilin bulunmadığını belirten Karaşahin, beraatini talep etti.

Sanık Berkay Turgut ise, davanın 6 yıldır devam ettiğini belirterek, 13 ay suçsuz yere tutuklu kaldığını söyledi. Tümgeneral rütbesinde ve terfi sırasında olduğunu ifade eden Turgut, daha iddianame bile hazırlanmadan 2012 Askeri Şura kararıyla emekli edilerek mağdur olduğunu kaydetti. Önceki savunmalarını aynen tekrarladığını dile getiren Turgut, 5 nolu CD'deki Batı Çalışma Grubu personel listesinde isminin bulunması nedeniyle suçlandığını ifade ederek, "Söz konusu dijital belge imzasız ve kim tarafından hazırlandığı belli değildir. CD üzerinde yapılan bilirkişi inceleme raporunda CD'nin kanuna uygun olarak elde edilmemiş olduğu, bütünlüklerinin bozulmuş olduğu, delil niteliğinin bulunmadığı tespitinde bulunulmuştur. Şahsıma hiçbir görev verilmediği yazılı ve sözlü olarak beyan edilmiştir. 28 Şubat davası kapsamında cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında şahsıma yönelik talebe aynen katılıyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık İsmail Hakkı Önder ise 13 Ocak 2014 tarihinde yaptığı savunmasını aynen tekrarladığını dile getirerek, mağduriyetinin giderilerek beraatine karar verilmesini talep etti.

Duruşmaya yarın sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları ile devam edilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İsmail Hakkı Karadayı Batı Çalışma Grubu 28 Şubat 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title