Haberler

27 Mayıs'ta Türk Demokrasisi Bir Kez Daha Kirlendi"

Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatçi, askeri vesayet tarafından 27 Mayıs 1960'ta gerçekleşen askeri darbe ile Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinin bir kez daha kirlendiğini belirtti.

Saatçi, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, birçok acı hatıranın zihinlere kazındığı darbe sürecinde jakoben zihniyetin demokrasiyi ayaklar altına aldığını, hukukun katledildiğini, cumhuriyetin, vesayet rejimine dönüştürüldüğünü vurguladı.

Vesayetin ördüğü taşlarla hazırlanan 27 Mayıs 1960 darbesini, 58'inci yıl dönümünde bir kez daha kınadıklarını aktaran Saatçi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"DP'nin kesintisiz 10 yıllık iktidarının son dönemlerinde, ülkede gerilimler ve kaos yaratıldı. Darbenin altyapısının hazırlanması sırasında üniversite öğrencileri sokağa çıkartıldı ve hükumet aleyhine gösteriler başladı. İstanbul ve Ankara'da sıkıyönetim ilan edildi. Ankara'da bir öğrenci grubu, (555K) koduyla gösteri düzenledi, Harp Okulu öğrencileri sokağa çıktı ve Zafer Anıtı'na kadar sessiz yürüyüş yaptı. Bazı subayların oluşturduğu Milli Birlik Komitesi, DP'nin ülkeyi gitgide bir baskı rejimine ve kardeş kavgasına götürdüğü iddiasıyla 27 Mayıs'ta sabaha karşı darbe yaptı. Böylelikle eşi benzeri görülmemiş bir hınç, zulm, işkence, hüzün ve yargısız infazlar başlamış oldu.Türkiye'ye büyük acı yaşatmaya kodlanan askeri vesayetin sahipleri, yalanlar ve iftiralarla milli iradeyi kafese aldı. En büyük insanlık suçunu işleyerek 27 Mayıs'tan sonra kurulan düzmece mahkeme, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı darağacına gönderdi. Cumhuriyet, vesayet rejimine dönüştürüldü. Hukuk katledildi, jakoben zihniyet tarafından demokrasi ayaklar altına alındı, millet iradesinin üzerine ipotek koyuldu. Demokrasi tarihimiz bir kez daha kirletildi."

Saatçi, Memur-Sen olarak milli iradeye karşı yapılmış tüm suikastların anası ve kaynağı olan 27 Mayıs darbesini bir kez daha kınadıklarını ve milletin bir daha böyle günler yaşamamasını temenni ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title