Haberler

26. Uluslararası İstanbul Film Festivali Başladı

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca (İksv) Düzenlenen '26. Uluslararası İstanbul Film Festivali', Ferzan Özpetek'in Son Filmi 'Saturno Contro' ile Açıldı.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca (İKSV) düzenlenen ''26. Uluslararası İstanbul Film Festivali'', Ferzan Özpetek'in son filmi ''Saturno Contro'' ile açıldı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayındaki tören, İtalya'da yaşayan genç Türk sanatçı Yasemin Sannino'nun film müziklerinden oluşan mini konseriyle başladı.

Açılışta konuşan İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı, Yeşilçam'da bir dönem yılda ortalama 300'e yakın film yapıldığını ifade ederek, bu yapımların Türk sinemasına büyük katkılar sağladığını söyledi.

İKSV'nin, bugüne kadar düzenlediği film festivalleriyle Türk sinemasını desteklemeyi amaçladığını belirten Eczacıbaşı, ''Büyük çabalarla sunduğumuz yüzlerce filmin herkese yeni umutlar getirmesini diliyorum'' dedi.

Törende daha sonra, her yıl Türk sinemasının gelişmesine katkıda bulunan sanatçılara verilen Sinema Onur Ödülleri; Cüneyt Arkın, Güler Ökten ve Duygu Sağıroğlu'na verildi.

Törende, 26. Uluslararası İstanbul Film Festivalinin açılış konuğu olan senaryo yazarı ve yönetmen Paul Schrader'e, İstanbul Film Festivalinin Sinema Onur Ödülü verildi.

Tören, festivalin açılış filmi olan, Ferzan Özpetek'in Türkiye'de ''Bir Ömür Yetmez'' adıyla gösterime giren ''Saturno Contro''nun izlenmesiyle sona erdi.

Festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde ''Sanatlar ve Sinema'' teması altında 15 film ''Altın Lale'' için yarışacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title