Haberler

26 Şubat Faturası

400 Bin Euro Geçen Sezondan Alacağı Bulunan Belçikalı Teknik Direktöre, 3 Ay Önce İmzaladığı Sözleşmeyi Feshetmesi İçin de 600 Bin Euro Verilecek. Gerets, "Kalsaydım, Galatasaray'ı Yine Şampiyon Yapardım" Dedi.

400 bin Euro geçen sezondan alacağı bulunan Belçikalı teknik direktöre, 3 ay önce imzaladığı sözleşmeyi feshetmesi için de 600 bin Euro verilecek. Gerets, "Kalsaydım, Galatasaray’ı yine şampiyon yapardım" dedi.

GALATASARAY’da Erik Gerets dönemi resmen sona erdi. Sözleşmesinin feshi karşılığında alacağı tazminat için birkaç gündür yöneticilerle pazarlık yapan Belçikalı teknik direktör dün nihayet ikna edildi. Başkan Özhan Canaydın dün öğle saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir araya geldiği Gerets’le tazminat konusunda anlaşmaya vardı. 400 bin Euro geçen sezondan alacağı bulunan Gerets’e, yeni sezondaki alacaklarına karşılık da 600 bin Euro verildi. 26 Şubat 2007’de gece geç saatlerde apar topar sözleşmesi uzatılan Belçikalı çalıştırıcı, böylelikle 1 milyon Euro’yu cebine koyup gitti.

Erik Gerets, başkan Özhan Canaydın’la anlaşma sağladıktan sonra Florya Metin Oktay Tesisleri’nde son basın toplantısını yapıp veda etti. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Gerets’in tercümanlığını, Galatasaray Kulübü Sportif Direktörü Mustafa Turgun yaptı. Toplantıda önce Mustafa Turgun söz alıp, "Teknik direktörümüz Erik Gerets ile anlaştık ve yollarımızı ayırdık" dedi. Ardından Gerets veda konuşmasını yaptı.

En iyisi ayrılmak

Galatasaray’dan ayrılmayı kendisinin istemediğini ısrarla vurgulayan Gerets, "Başkan Özhan Canaydın’la yaptığım görüşmenin ardından herkesin kendi yoluna gitmesinin en doğru seçenek olduğu kararına vardım. Bu durum beni çok üzdü ve şaşırttı. Ama, kendisini anlıyorum. Bir başkan olarak sorumlulukları var. Alınması gereken bir karar vardı ve başkanımız da öyle yaptı" dedi.

Gerets, Galatasaray’daki ilk yılında rüya gibi bir sezon yaşadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

İkinci sezon kötüydük

"Kızgın değil sadece üzgünüm. Galatasaray’daki üçüncü senemde ikinci şampiyonluğu kazanabilirdim ama bu fırsatı elde edemediğim için üzgünüm. Buradaki ilk sezonumda son derece mutlu oldum ve gururlandım. Mükemmel bir takım olarak unutulması zor işlere imza attık. Bu ilk senede kendimi göğün yedinci katında imiş gibi hissettim. Ama bu sene öyle olmadı. Başarıyı yakalayamadık. Galatasaray gibi büyük bir takıma yakışmayan futbol oynadık, bu yüzden çok üzgünüm. Benim de sorumluluğum var. Galatasaray gibi bir takımın sadece 3-4 maç yüksek tempoda oynaması kabul edilemez. Sezonun en azından yüzde 85-90’ını yüksek tempoda oynamalıyız ki başarılı olalım. Ben burada olmasam da Galatasaray’ın, geldiğim ilk sezonki gibi güzel günler geçirmesini diliyorum."

Basın çok sertti

Medya ile ilişkilerine de değinen Gerets, özellikle ikinci yılında basının kendisine son derece sert davrandığını söyledi. Bir dönem tartışma yaşadığı Hakan Ünsal’dan özür dileyen Gerets, "G.Saray’ı ve İstanbul’u çok özleyeceğim, çünkü 2 sene boyunca burada yaşamak çok keyifliydi. Birçok insanı özleyeceğim. Üzücü bir an yaşıyorum ama sağlığımız yerinde ve en önemlisi budur" dedi. Bu arada Özhan Canaydın, hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği Belçikalı çalıştırıcıya bugün Florya’da plaket verecek.

Vardar’ı andı, ağladı

İki yıllık Galatasaray macerasına nokta koyan Erik Gerets, veda konuşması yaptığı basın toplantısında göz yaşlarına hakim olamadı. Takımdan ayrıldığı için üzgün olduğunu ifade eden Belçikalı çalıştırıcı, "Ama sağlığımız yerinde. En önemlisi de bu" dedikten sonra, geçtiğimiz yıl vefat eden Galatasaray Kulübü Basın ve Halka İlişkiler Sorumlusu Turgay Vardar’ı andı. Bu arada Turgay Vardar’ın eşi Hülya Vardar Florya’ya gelerek Gerets’e bir armağan verdi.

Ligde puan rekoru kırdı kupada ve Avrupa’da kayboldu

GALATASARAY ile yollarını ayıran Erik Gerets, takımın başında geçirdiği 2 sezonda Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde toplam 90 maça çıktı.

2005-2006 sezonunun başında göreve gelen Gerets, ilk sezonunda takımını ligde şampiyon yaparken, 83 puanla rekor kırdı. Belçikalı teknik adam ligde bu sezon bekleneni veremeyerek takımını ancak üçüncü yapabildi. Görev döneminde Galatasaray takımıyla 68 lig maçına çıkan Gerets, 41 galibiyet, 16 beraberlik ve 11 de yenilgi aldı.

Erik Gerets yönetimindeki sarı kırmızılılar, Fortis Türkiye Kupası’nda başarılı olamadı. Cimbom bu kupada geçen sezon Fenerbahçe’ye, bu sezon ise Erciyesspor’a çeyrek finalde elenmekten kurtulamadı.

Gerets’li Galatasaray, Avrupa kupalarında da başarısız bir görüntü sergileyerek, oynadığı 10 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Takımın başına geçtiği ilk sezon UEFA Kupası’nda Norveç takımı Tromsö’ye 0-1 ve 1-1’lik skorlarla elenen Galatasaray, bu yıl ise ön elemede Çek ekibi Mlada Boleslav’ı her iki karşılaşmada yenerek katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Erik Gerets, Galatasaray’da teknik direktör olarak görev yaptığı dönemde çıktığı 90 maçta, 50 galibiyet, 22 beraberlik ve 18 mağlubiyet gördü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title