Haberler

26. Müzeler Haftası

Adana Valisi İlhan Atış, Müzelerin Kent Turizminin Gelişmesinde Büyük Önem Taşıdığını Belirterek, "Adana'ya Gelenler Önce Müzeyi Ziyaret Eder Hale Getirilmeli. Bunu Gerçekleştirirsek Başarılı Sayılırız" Dedi.

Adana Valisi İlhan Atış, müzelerin kent turizminin gelişmesinde büyük önem taşıdığını belirterek, "Adana'ya gelenler önce müzeyi ziyaret eder hale getirilmeli. Bunu gerçekleştirirsek başarılı sayılırız" dedi.

18-24 Mayıs tarihinde kutlanacak 26. Müzeler Haftası dolayısıyla Adana Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen törende konuşan Vali İlhan Atış, müzelerin bulundukları şehirler açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak , Adana'yı ziyaret eden herkese müzelerin gezdirilmesi ve tanıtılması gerektiğini söyledi. Atış, "Ancak, bu şekilde müzelerin önemi anlaşılır ve Adana'nın tarihi zenginlikleri ve geçmişteki kültürel yaşamı herkes tarafından bilinmiş olur. Bu nedenle müzelerimize gereken önemi vermeli, öncelikli ziyaret edilir hale getirmeliyiz" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık da Adana'nın 4 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve kentteki değerlere sahip çıkılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Adana'nın çok önemli bir coğrafyada bulunduğuna işaret eden Arık, Çukurova'nın tarih açısından önemli olaylara ev sahipliği yaptığını da kaydetti.

Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Tosun ise Adana'daki ilk müzenin 1924 yılında kurulduğunu, 2007 yılında Nisan ayı itibariyle 31 bin 548 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Tarihi eserleri bulan ya da yerini haber veren vatandaşlara değerinin yüzde 40'nın ikramiye olarak verildiğini belirten Tosun, müzelerin geçmişin derinliklerini açılan bir pencere olduğuna dikkat çekerek, ''Müzeler Haftası'ndaki amaç aydın çevrelerde dahi çok az bilinen müzeleri halka tanıtmak ve bunları gerçek yüzü ile göstererek kültür varlıklarımızın korunması gerektiğini vurgulamaktır. Müzeler sadece korunması gerekir kültür varlıklarının depolandığı, sergilendiği yerler değil, öğrenci ve yetişkinlerin eğitilmesinde önemli yeri olan eğitim kurumlarıdır. Okullardaki fizik, kimya laboratuarları gibi müzelerde tarih ve sanat laboratuarlarıdır'' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, folklor ekipleri gösterisi yapıldı, ardından Asuman Sevdinli'nin ''Hititlerden Günümüze Kimlik'' konulu resim sergisi açılarak, müze gezildi.

(DF-AB-AB-Y)

18.05.2007 12:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title