Haberler

26 Metre Kumaştan Yapılan Gömlek, Guinness'e Aday

İsmail Akkaya/konya, (Dha)

İsmail AKKAYA/KONYA, (DHA)

KONYA'da TÜYAP Fuar Merkezi'nde açılan 'Anadolu Moda Show Yaz 2007 Konya 3'üncü Hazır Giyim Fuarı'nda tanıtılan dev gömlek, Guinness Rekorlar Kitabı'na aday gösterilecek. 60 kişilik ekiple birlikte dev gömleği yapan Yakup Çalışır, fuarda gömleğin tanıtımı yapıldıktan sonra Guinness Rekorlar Kitabı için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Fuara Konya'da üretim yapan hazır giyim üreticileri katılarak ürünlerini tanıttı. Firmaların ve ziyaretçi ilgisinin az olduğu fuarda, Guinness Rekorlar Kitabı'na aday gösterilecek gömlek dikkat çekti. Gezer Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Çalışır, fuar merkezinin tavanından bir iple asılı olan gömleği 60 kişilik ekiple diktiklerini söyledi. Çalışır, şöyle dedi:

''Firma olarak 12 yıldır erkek gömleği dikiyoruz. Firmamızın tanıtımı için diktiğimiz gömlek, 60 kişilik ekiple yaklaşık 15 günlük çalışma sonucu ortaya çıktı. Gömleğimizin boyu 3 metre 30, eni 2 metre 45, manşet uzunluğu 104, yaka uzunluğu ise 164 santimdir. Dev gömleğimizin yanı sıra orta boy mini gömlek diktik. Orta boy gömleğimizin boyu 170, eni 125, mini gömleğimizin boyu 20, eni 15 santim. Dev gömleğimizi, 26 metre kumaşdan diktik. Bu normalde 16 gömleğin dikiminde kullanılan kumaş miktarıdır. Fuardaki tanıtımımızı yaptıktan sonra Guinness Rekorlar Kitabı içinde başvuruda bulunacağım.''

Ağırlıklı olarak kadın kıyafetlerinin tanıtıldığı, 'Anadolu Moda Show Fuarı', 25 Mart'a kadar açık kalacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title