Haberler

25 yıllık karısını öldüren sanığa müebbet hapis cezası verildi

BAĞCILAR'da kendisinden boşanmak isteyen 25  yıllık eşi Meral Topçu'yu (45) sokak ortasında silahla ateş ederek öldüren Hakkı Topçu (48),  ı "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın sabıkasız oluşu, suçun işlenmesinden sonraki pişmanlığı ve duruşmada gözlemlenen iyi halini dikkate alarak cezayı, müebbete çevirdi.

Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya tutuklu olarak yargılanan sanık Hakkı Topçu ve avukatı katıldı. Duruşma, sanık Hasan Topçu'nun esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasıyla başladı. Önceki duruşmalardaki ifadelerinin geçerli olduğunu belirten Topçu, savunmasında, "Ben karımı seviyordum. Çalıştığı hastanede kaldığı geceler geç gelmesi, bilgim dışında Ankara'ya gitmesi bende şüphe uyandırdı. Evde de yatağını ayırıp bana soğuk davranıyordu.  Olay günü de eve dönmeye ikna etmek için gitmiştim. Tüm şüphelilere rağmen eve dönmesini istedim" dedi. Olay anında eşinin '25 senemi yedin' diyerek hakaret ettiğini öne süren Topçu, "Sözler ipleri kopardı. İstemeyerek vurdum. Yere düştüğünü görünce kendimi de kafamdan vurdum, ölmedim. Çok pişmanım."

CEZADA İNDİRİM UYGULANDI

Mahkeme, sanık avukatının beyanının alınmasının ardından Hakkı Topçu'ya son sözünü sordu. Topçu, "Sayın Başkanım, Allah için çok pişmanım" dedi. Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, incelenecek ve araştırılacak başka bir husus olmadığına kanaat getirerek kararını açıkladı. Sanık Topçu, üzerine atılı "eşi kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme sanığın sabıkasız oluşu, suçun işlenmesinden sonraki pişmanlığı ve duruşmada gözlemlenen iyi halini dikkate alarak cezayı, müebbet hapis cezasına çevirdi. Mahkeme ayrıca sanığın "Ruhsatsız silah bulundurma veya taşıma" suçundan 6 bin 500 lira para cezası ödemesine hükmetti.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamenin görüntü inceleme tutanağında, Hakkı Topcu'nun, Meral Topcu'yu  durdurması ile  eylemi gerçekleştirmesi arasında 8 saniyelik bir süre bulunduğunu, dolayısıyla eşi ile konuşmak amacıyla gidip ikna edemediği iddiasının gerçek olmadığını vurguladı. İddianamede Hakkı Topcu'nun daha önceden aldığı karar doğrultusunda öldürme eylemini tasarlayarak gerçekleştirdiğinin belirlendiği ifade edildi. İddianamede Hakkı Topcu'nun "Eşi tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet,   "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep ediliyordu.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title