Haberler

25 Yaşında Okula Başladı

Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde, Kaymakamı Telefonla Arayarak İlkokul 2. Sınıfa Kadar Okuyabildiğini, Okumak İstediğini Belirten 25 Yaşındaki Kız, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (Yibo) Yerleştirildi.

Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'nde, kaymakamı telefonla arayarak ilkokul 2. sınıfa kadar okuyabildiğini, okumak istediğini belirten 25 yaşındaki kız, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) yerleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, Tuzluca'nın Sarıbulak Köyü Muhtarı Halit Kılıç'ın kızı 1982 doğumlu Sibel Kılıç, Tuzluca Kaymakamı Ali İpek'i arayarak ilkokul 2. sınıftayken imkansızlık nedeniyle okulu terk ettiğini, okumak istediğini ve bu konuda yardım talep ettiğini söyledi. Bu görüşme üzerine Kaymakam İpek, Sibel Kılıç'ın açık ilköğretim okuluna kaydını yaptırdı. Ancak genç kızın ailesi tarafından evlendirilmek istendiğini, evde ders çalışmasına izin verilmediğini iddia etmesi üzerine Kaymakam Ali İpek, Milli Eğitim Müdürü Turkay Otay ile birlikte Sarıbulak Köyü'ne giderek kızın ailesiyle görüştü. Kaymakam İpek, "Sizin kızınız, benim de kızım" diyerek masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını belirtti ve genç kızı eğitime devam edebilmesi için İlçe Cumhuriyet YİBO'ya yerleştirdi. Kaymakam İpek, Sibel Kılıç'ın eğitimi ile ilgili okul öğretmenlerine de talimat verdi.

Konuyla ilgili İlçe Kaymakamı Ali İpek, "Bir gün bir adam deniz kıyısında yüzlerce, binlerce deniz yıldızının karaya vurduğunu görmüş ve hemen tuttuğu deniz yıldızını denize geri atmaya başlamış. Onu seyredenlerden biri dayanamamış ve yanına gitmiş. 'Sen ne yapıyorsun bunların hepsini kurtaramazsın, hiç bir şeyi değiştiremezsin' deyince adam şahsa dönerek 'Benim için bir şey değişmedi ama, şu denize atığım yıldız için çok şey değişti' yorumunu yapmış" diye konuştu.

(İÖ-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title