Haberler

25. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Turnuvası Start Aldı

25. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası, Bugün Yapılan Karşılaşmalarla Başladı. Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde Yarın Sona Erecek Turnuvada Türkiye'nin Yanı Sıra 7 Ülke Katıldı.

25. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası, bugün yapılan karşılaşmalarla başladı. Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde yarın sona erecek turnuvada Türkiye'nin yanı sıra 7 ülke katıldı. Turnuvaya Azerbeycan'dan 6, Bulgaristan'dan 8, Ermenistan'dan 1, Gürcistan'dan 6, Özbekistan'dan 6, Polonya'dan 9, Romanya'dan 7 olmak üzere 7 ülkeden toplam 43 yabancı sporcu katılıyor. Türkiye'den ise 37 sporcunun yanı sıra Türkiye Şampiyonası'nda ilk 4'e giremeyen 20 sporcu mücadele edecek. 25. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası, yarın günü sona erecek. Öte yandan Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'ndeki turnuvaya seyircilerin ilgisizliği gözlerden kaçmadı.

Öte yandan Türk sporcular ilk gün 3 altın madalya aldı. Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen turnuvaya 57 sporcuyla temsil edilen Türkiye'nin yanısıra Azerbaycan, Bulgaristan, Polonya, Ermenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Romanya'dan toplam 43 sporcu katıldı. İlk gün 55, 66, 84 ve 120 kilolarda karşılaşmalar yapılırken, 3 sıklette birinciliği Türk sporcular aldı. Kilolarında dereceye giren sporcular şunlar: 55 Kilo: 1-Harun Bozoğlu, 2-Los Mariusz (Polonya), 3-Giorgi Gvenetadze (Gürcistan) ve Haşim Baykara 66 Kilo: 1-Plamen Petrov (Bulgaristan), 2-Elbrus Mamadov (Azerbaycan), 3- Erkan Ulvan ve Selahattin Güngör 84 Kilo: 1-Serkan Özden, 2-Cenk İldem, 3-Ümit Bedel ve Akif Canbaş 120 Kilo: 1-Yekta Yılmaz Gül, 2-Rıza Kayaalp, 3-Lukasz Banak (Polonya) ve Yavuz Güvendi.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, 25. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası hakkındaki düşüncelerini DHA Mikfonlarına anlattı. Taşpınar, turnuvada çok güzel maçlar seyrettiklerini söyledi.

Taşpınar, 25. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası'nın startını bugün verdiklerini belirterek,"Turnuvaya bugün start verdik. Yarın devam edeceğiz. Bugün ki turnuva da çok güzel maçlar izledik. Buradaki genç sporcuların ileride çok başarılı olacaklarını düşünüyorum. Bu turnuvayı çok önemsiyorum. Çünkü gençlere bir fırsat verilmiş oldu" dedi.

Güreş Federasyonu'nun mart ayında yapılacak genel kurulunda, başkan adayı olan Yusuf Yoldaş ise, turnuvaya seyircilerin ilgisiz kaldığını ifade ederek,"Vehbi Emre Güreş Turnuvası ciddi bir turnuva. Ama seyircilerin turnuvaya ilgisi çok az. Sporcu olarakta ülkelerden ve bizim sporcularımızdan katılım sayısı beklendiğinden az bir katılım oldu. Seçimleri kazanırsak güreşteki bir takım şeyleri değiştireceğiz. Güreşi geniş halk kitlelerine ulaşarak Türk güreşini iinsanımıza sevdireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title