Haberler

25. Tüyap Kitap Fuarı... -Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 28 Ekim-5 Kasım Günleri Arasında Düzenlenecek Fuarın Teması "Kitap Fuarı'nın 25 Yılı-bir Yolculuk Öyküsü", Onur Yazarı İse Doğan Hızlan

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği Tarafından Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 28 Ekim-5 Kasım 2006 Tarihleri Arasında Düzenlenecek 25. İstanbul Kitap Fuarı'nın Teması "Kitap Fuarı'nın 25 Yılı-bir Yolculuk Öyküsü", Onur Yazarı İse Doğan Hızlan.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 28 Ekim-5 Kasım 2006 tarihleri arasında düzenlenecek 25. İstanbul Kitap Fuarı'nın teması ''Kitap Fuarı'nın 25 Yılı-Bir Yolculuk Öyküsü'', onur yazarı ise Doğan Hızlan.

Alınan bilgiye göre, bu yıl gümüş yılını kutlayacak 25. İstanbul Kitap Fuarı'na yaklaşık 500 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. Fuarda bu yıl 225 edebiyat ve kültür etkinliğinde 800'e yakın yazar ile imza günlerinde çok sayıda yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı kitapseverlerle buluşacak.

Teması, ''Kitap Fuarı'nın 25 Yılı-Bir Yolculuk Öyküsü'' olarak belirlenen ve Doğan Hızlan'ın ''Onur Yazarı'' olduğu fuarda kitapseverler ''onurlandıranlar'' sergisi ile Kitap Fuarı'nın yolculuk öyküsüne tanıklık edecekler. Tasarım ve konsepti Sadık Karamustafa tarafından hazırlanan sergide, İstanbul Kitap Fuarı'nın onur yazarları ile onur çizerlerinin fotoğrafları ve metin alıntıları yer alacak.

Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek diğer sergi ise danışmanlığını Demet Taner'in, tasarımını ise Sadık Karamustafa'nın yaptığı ''Canlar Ölesi Değil/Haldun Taner'siz Yirmi Yıl'' sergisi. Sergide, Haldun Taner'in yaşamından 43 fotoğraf ve Taner'in ''Şişhane'ye Yağmur Yağıyordu, Ayışığında Çalışkur'' kitabından ''Konçinalar'' başlıklı hikaye ile Demet Taner'in ''Canlar Ölesi Değil/Fotoğraflarla Haldun Taner'in Yaşam Öyküsü'' kitabından metinler yer alacak.

Fuarda ayrıca, kitapseverler Avusturya Kültür Ofisi tarafından düzenlenen, Ingeborg Bachman'ın yaşamından kesitler ile yazdığı metinlerden oluşan ''Barışı Yazmak'' sergisini görme fırsatı da bulacak.

Fuar süresince, ayrıca çocuklar için özel etkinlikler de yer alacak. Çocuklar, TÜYAP Çocuk Kulübü kapsamında söyleşi, resim atölyesi ve okuma saati gibi 25 etkinliğe katılma olanağı bulacak, sevdikleri yazarlardan da kitaplarını dinleyebilecekler.

Almanya, Avusturya, ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Ermenistan, Küba, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, İsveç, İtalya, İran, İsrail, Romanya ve Sırbistan'dan yayınevleri ve yayıncılar birliği temsilcilerinin de katılacağı 25. TÜYAP Kitap Fuarı, ARTİST 2006-16. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Emekli, öğrenci ve öğretmenler fuara ücretsiz girebilecek, diğer kitapseverlerden 5 YTL giriş ücreti alınacak.

Fuar, 28 Ekim-4 Kasım 2006 tarihleri arasında 11.00-20.00, kapanış günü olan 5 Kasım'da ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title