Haberler

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

CHP Babaeski Kadın Kolları Başkanı Gül Hazer Bingöl, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nün farkındalık oluşturmak adına çok önemli olduğunu bildirdi.

CHP Babaeski Kadın Kolları Başkanı Gül Hazer Bingöl, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nün farkındalık oluşturmak adına çok önemli olduğunu bildirdi.

Bingöl, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, geleceğe ve hayata sahip çıkmak için şiddetsiz bir memleket hayal ettiklerini söyledi.

Kadınların her gün şiddete maruz kaldığını ifade eden Bingöl, taciz ya da tecavüz olaylarının yaşandığını ileri sürdü.

Şiddetin sıradan vakalar gibi medyada yer aldığını belirten Bingöl, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için ayrıştıran ve ötekileştirilen dilin terk edilmesi gerektiğini söyledi.

Kadınların hayatın her alanında daha fazla yer alması gerektiğini aktaran Bingöl, şöyle devam etti:

"Kadın istihdamı artırılmalı, kadınların çalışma yaşamında eşit koşullarda daha çok yer alması sağlanmalıdır. Kadına ve çocuğa yönelik, şiddet, cinsel istismara karşı iyi hal indirimi kullanılmamalı, en üst seviyeden ceza verilmelidir. Evde, ailede, eğitimde, işyerinde, sokakta, siyasette, medyada, dilde, tribünde, hukukta kadına şiddet kültürü kendine yer buluyor. Bunun önüne geçmenin en önemli yolu eğitimdir. Kadına şiddetle mücadele ders kitaplarında yer almalıdır. Kreş çağından başlayarak müfredata toplumsal cinsiyet eşitliği, büyüklerin zararlı dokunuşlarını anlama, sadece yabancılara değil, anne babaya da karşı haklar gibi dersler konulmalıdır.

Şiddeti arttıran en önemli etkenlerden bir diğeri de yoksulluktur. Kadınlara mutlaka güvenceli çalışma koşulları sağlanmalıdır. Kadınlar, kendi yaşamlarını bağımsız şekilde sürdürebilecek şekilde gelir elde edebilmelidir."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title