Haberler

25'incisi Açılan Kitap Fuarının Onur Yazarı Doğan Hızlan

25. İstanbul Kitap Fuarı Düzenlenen Bir Törenle Beylikdüzü Tüyap'da Açıldı. Ana Teması "Kitap Fuarı'nın 25. Yılı - Bir Yolculuk Öyküsü" Olan Fuarın Onur Yazarı Doğan Hızlan. 500 Yayınevi ve Sivil Toplum Örgütünün Katıldığı Fuar 5 Kasım Tarihine Kadar Açık Kalacak. Açılışa, Geleceği Duyrulan Kült...

25. İstanbul Kitap Fuarı düzenlenen bir törenle Beylikdüzü TÜYAP`da açıldı. Ana teması ¨Kitap Fuarı`nın 25. yılı - Bir Yolculuk Öyküsü¨ olan fuarın onur yazarı Doğan Hızlan. 500 yayınevi ve sivil toplum örgütünün katıldığı fuar 5 Kasım tarihine kadar açık kalacak. Açılışa, geleceği duyrulan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç gelmedi.

Açılış töreninde konuşan onur yazarı Doğan Hızlan yaptığı konuşmada: ¨Onur konuğu seçilmiş olmaktan gerçekten çok mutlu oldum. Bu ödülü Türkiye`de kitabın almış olduğunu düşünüyorum¨ dedi. Yazarlar ve davetliler kurdela keserek fuarın açılışını yaptı. Doğan Hızlan fuarı gezerken okurlara kitaplarını imzaladı.

FUARA YOĞUN İLGİ

Okurların kitaba daha kolay ulaşabilmesi için çeşitli semtlerden fuar alanına İETT seferleri düzenliyor. Fuar alan açılışın ilk dakikalarından itibaren okurlarla doldu. Kimi alışkanlık kazanması için çocukları ile birlikte fuara geldi. Kimi hangi kitapları alacağının listesini yaparak gelmişti. Çocuk kitaplarına ilgi de yoğundu.

GEZGİN KİTAPÇI DİKKAT ÇEKTİ

Fuara birçok yayınevi geniş standlar kiralayarak, kitaplarda indirim yaparak, standlara kredi kartı makinaları koyarak başladı. Ancak bunların yanısıra bir de gezgin kitapçı vardı. Kitaplarını yayınevlerine bastıramayan, kendi imkanı ile basan ¨İç içe odalar¨ adlı kitabı yazan Murat Koçak, özel olarak yaptırdığı önlüğün ceplerini kitapların koyarak satış yapmaya çalışıyor.

FRANSIZ YAZAR

Fuara bu yıl 15 ülkeden yayınevi ve birçok yabancı yayınevi ve yazarda katılıyor. Fuarda kitaplarını imzalayanlardan biride Işık Prensesi kitapının fransız yazarı Jean Michel Thibaux` du. Ermeni soykırımı yok diyenlere ceza öngören yasanın Fransız Parlemontosundan geçemesini protesto etmek için Türk vatandaşlığına geçme talebinde bulunan Thibaux, parlomento kararının yanlış olduğunu söyeldi. Yazar fuarın uluslararası nitelik kazanacak seviyede olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title