Haberler

25. Dünya Ünversiteler Kış Oyunları

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Alp Disiplini Bayanlar Büyük Slalomda ABD'den Jennie Vanwagner Altın Madalyanın Sahibi Oldu.

Konaklı Kayak Merkezi'nde 64 kişinin tamamladığı bayanlar büyük slalomun sabah yapılan birinci yarışında en iyi dereceyi yapan ABD'li sporcu Jennie Vanwagner, ikinci inişte de iyi bir yarış çıkararak, toplamda 1.53,26'lık derecesiyle altın madalyaya uzandı.

Vanwagner'in ardından 1.53,55'le İtalya'dan Lucio Mazzotti gümüş madalyaya ulaşırken, Polonya'dan Karolina Chrapek ise 1.53,73'le bronz madalya kazandı.

-TÜRK SPORCULAR-

Yarıştaki 4 Türk temsilcisinden Tuğba Daşdemir 2.04,00 ile 52. olurken, Betül Gül 2.09,71'le 56, Fatmanur Gül ise 2.11,24'le 61. oldu. İlk inişte 1.05,91'le 72. olan İrem Önder, ikinci yarışta düşerek, yarışı tamamlayamadı.

-ABD'Lİ SPORCU JENNIE VANWAGNER-

Yarışmada altın madalyaya ulaşan Jennie Vanwagner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Süper G yarışına nazaran bugün pistin çok daha güzel olduğunu, hava şartlarının da kendilerini fazla zorlamadığını kaydetti. Kendisi için çok güzel bir başarı elde ettiğini belirten Vanwagner, 'Bu dereceyi her zaman yapabileceğimi bilmiyordum ama bugünkü kadar iyi bir dereceyi beklemiyordum. Yarış, benim için çok heyecanlı geçti. Birinci inişte en iyi dereceyi elde ettikten sonra ikincide tutarlı olmaya çalıştım ve heyecanımı yenmeye çalıştım' dedi. Vanwagner, bundan sonra öncelikli hedefinin okulunu bitirmek olduğunu belirterek, kayak sporuyla ilgilenmeye ve eğlenmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

(ALK-SÇ) - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title