Haberler

25 Bin Ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı Revizyonu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı Revizyonuna Urla'daki Bazı Mülk Sahiplerinin Yaptığı İtirazın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Oy Çokluğuyla Kabul Edildiğini Söyledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı Revizyonuna Urla'daki bazı mülk sahiplerinin yaptığı itirazın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildiğini söyledi.

Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, plan revizyonuna İzmir'in Urla ilçesine bağlı Zeytinalanı Mahallesi'nde yer alan parsel sahiplerince askı süresi içinde itirazlar yapıldığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesince revizyonlarla tarım arazilerinin daha fazla betonlaşmamasına yönelik düzenleme yapıldığını, tarım alanlarını imara açan 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planına itiraz ettiğini hatırlatan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

'25 bin ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı Revizyonu, 10 bin metrekareye imar hakkı tanıyordu. Ancak 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı ise bunu 3 bin olarak belirlemiş. Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle görüştük, ancak sözlü olarak olumsuz yanıt aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak 100 bin ölçekli planlardaki düzenlemelerle ilgili hukuk mücadelesi vereceğimiz konular da var, bakanlıkla konuşup halledebileceğimiz planlar da var. Bu bir uzlaşı işi. Bu gelişmeler doğrultusunda, 25 bin ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı Revizyonuna Urla'daki bazı mülk sahiplerinin yaptığı itiraz, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.'

(ZEY-MV) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title