Haberler

24 Yıl Önce Doğumda Bozulan Burnunu, Aynı Hastanede Düzelttirdi

Sivas'ta Doğduğu Sırada, Hastanede Burnuna Takılan Sondanın Kıkırdak Dokuya Hasar Vermesi Nedeniyle Burnunda Çökme Oluşan Güven Yıldız, 24 Yıl Sonra Aynı Hastanede Ameliyata Burnunu Düzelttirdi. 24 Yaşındaki Güven Yıldız, Kulak Kıkırdağından Alınan Parçanın Eklenmesiye Düzgün Bir Buruna Kavuştu.

Sivas'ta doğduğu sırada, hastanede burnuna takılan sondanın kıkırdak dokuya hasar vermesi nedeniyle burnunda çökme oluşan Güven Yıldız, 24 yıl sonra aynı hastanede ameliyata burnunu düzelttirdi. 24 yaşındaki Güven Yıldız, kulak kıkırdağından alınan parçanın eklenmesiye düzgün bir buruna kavuştu.

Ulaş ilçesine bağlı Aşağıada Köyü'nde yaşayan Güven Yıldız, 1983 yılında eski adıyla Sivas Numune Hastanesi, yeni adıyla Sultan 1'inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'nde premature bir bebek olarak dünyaya geldi. Doğumu sırasında hastanede burnuna takılan sondanın kıkırdak dokuda hasara yol açması nedeni ile Yıldız'ın burnunun sağ tarafı çöktü. Burun deliğinin teki kapanan ve görünümü bozulan Güven Yıldız yıllarca bu şekilde hayatını sürdürdü. Zamanla burnunun dış görünümü daha da bozulan Yıldız, bu durumdan rahatsız olması ve rahat nefes alaması nedeniyle burnunu düzelttirmeye karar verdi. Doğduğu Sultan 1'inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'ne gelen Güven Yıdız'ı muayene eden doktorlar, kulağından alınacak kıkırdak dokunun çöken kısma eklenmesiyle Yıldız'ın burnunun normal yapısına kavuşabileceği belirledi. Yıldız da bu tedaviyi kabul etti.

YENİ BURNUNU BEĞENDİ

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Özköse tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren başarılı bir ameliyat sonrasında Güven Yıldız yeni bir burna kavuştu. Yeni görünümünden çok memenun olduğunu beirten Güven Yıldız, ''Doğumumda takılan sonda nedeniyle bir çökme meydana geldi ve burnumun sağ deliği kapandı. İlk önceleri rahatsızlık vermiyordu. Ancak daha sonra sağlık açısından problemler yarattı. Nefes alamıyordum. Ayrıca insanlar bana tuhaf biriymişim gibi bakıyordu. Ben de ameliyat olmaya karar verdim. Burnumun önceki görünümü beni çok rahatsız ediyordu. Ancak yeni burnumu çok beğendim ve çok memnunum'' dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Plastik Cerrahi Uzman Dr. Mehmet Özköse, ''Güven Yıldız bize geldiğinde burnunun sağ tarafı tamamen çökmüştü. Doğumunda takılan sondadan kaynaklanan bu çöküntüyü 2 saat süren bir ameliyatla yine hastanın kendi kulağından aldığımız kıkırdak dokuyu burnunun sağ tarafına ekleyerek giderdik. Şu anda burun görünümü normal bir hal aldı'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title