Haberler

24. Uluslararası Fizik Kongresi Malatya'da Başladı

24. Uluslararası Fizik Kongresi, Malatya'da Başladı.

24. Uluslararası Fizik Kongresi, Malatya'da başladı.

Türk Fizik Derneği tarafından organize edilen ve İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başlayan 24. Uluslararası Fizik Kongresi'nin açılış törenine YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkaya, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Muğla Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr.Şener Oktik, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duru Ören, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş, Balkan Fizik Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Arık, 24. Uluslararası Fizik Kongresi Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Eyüphan Akıncı ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Törene katılması planlanan Prof.

Dr. Erdal İnönü'nün rahatsızlığı nedeniyle gelemediği belirtildi.

24. Uluslararası Fizik Kongresi Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Eyüphan Akıncı, kongreye 8 ülkeden 29 bilim adamının kayıt yaptırdığını belirterek 618 bildiri, 188 dinleyici olmak üzere 806 başvuru yapıldığını kaydetti.

Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş, yaptığı konuşmada, "Mevcut yapının ülke çapındaki bilimsel örgütlenişi ve gelişimi sağlayamadığı açıktır. Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın kurulması ile bilim ve teknoloji arasında uzun dönemli politikaların oluşturulması ve yürütülmesi toplumsal moral açısından da önemlidir. Geleceği önem verildiğinin topluma hissettirilmesi ile üstün nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi kolaylaşacak ve bilgi toplumuna geçişimiz hızlanacaktır. Kurulacak Bilim ve

Teknoloji Bakanlığı; ülke çapında gereken AR-GE altyapısını oluşturmakla, yeni bilgilerin üretimini ve yüksek teknolojinin geliştirilmesini sağlamakla birlikte bilgi toplumunda meydana gelecek olan toplumsal ve kültürel sorunların çözümünü de üstlenecektir" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ise, "Bugün gelişmiş 3 büyük kentteki bir üniversitenin bırakın fakülteyi bazen bir tek bölümünde bulunan öğretim üyesi sayısı, Anadolu'daki bir üniversitedeki bütün öğretim üyesi sayısından daha fazladır" diyerek bunun doğru bir uygulama olmadığını söyledi. YÖK'ün bu konuya el atması gerektiğini söyleyen Hilmioğlu, "Öğretim üyelerinin dağılımının planlanması gerekiyor. Bu konuda eksiğimiz olduğunu gerçekten itiraf etmemiz gerekiyor. Çok ciddi öğretim

üyesi sıkıntı çekilmektedir. Artık bir planın yapılması aciliyet kazanmıştır" diye konuştu.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme ise yaptığı konuşmasında üniversiteye girecek olan öğrenci sayısını 500 bine indirilebileceklerini söyledi. Prof. Dr. Eşme, "Bugün İnşaat Fakültesi'ne girmek için Matematik ve Fizik sorularıyla öğrenci alınacaktır. Mesela Tıp Fakültesi Matematik, Biyoloji, Kimya derslerinden öğrenci alacak. O vakit, yığılma azalacaktır, sayı 500 bine inecektir. Biz 9'uncu sınıfta bir Yönlendirme Sınavı öneriyoruz, bir de Orta Öğretim Bitirme Sınavı öneriyoruz. Ciddi bir Lise Bitirme

Sınavı yapılırsa, gerçek lise mezunlarının sayısını bilebiliriz ve bu sistemi de ona göre uygulayabiliriz" ifadelerini kaydetti.

Bu arada, törene katılarak bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur, Atatürkçülüğe karşı saldırılar yapıldığını ifade ederek, "Atatürkçüler akıl ve bilimin ışığında Türkiye'nin problemlerini çözmeli" dedi.

Törende, Türk Fizik Derneği 2007 Yılı Prof. Dr. Şevki Erk Genç Bilim İnsanı Ödülü, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Serap Yılmaz'a verildi. Yılmaz'ın ödülünü YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme verdi.

(BK-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title