Haberler

24. Uluslararası Adana Film Festivali'ne Doğru

Adana'da bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Adana Film Festivali'nde, "Yaşar Kemal Efsanesi" adlı belgeselin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

Adana'da bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Adana Film Festivali'nde, "Yaşar Kemal Efsanesi" adlı belgeselin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

Festival Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, 25 Eylül-1 Ekim'de düzenlenecek festivalde, "Yaşar Kemal Efsanesi" belgesel filminin ilk kez seyirciyle ünlü yazarın memleketinde buluşacağı kaydedildi.

Yaşar Kemal'le dostluğu uzun yıllara dayanan oyuncu ve yönetmen Aydın Orak'ın çektiği filmde, Kemal'in doğumundan ölümüne tüm hayatının, kendi ağzından ve hayatına yakın tanıklık etmiş dostlarının anlatımlarıyla aktarıldığı belirtildi.

Efsane yazarın hayatının dönüm noktalarını beyaz perdeye taşıyan filmde, Yaşar Kemal'in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv görüntülerinden, yüzlerce saatlik kaynaklardan derlenmiş ses kayıtlarından ve binlerce sayfalık dokümandan yararlanıldığı kaydedildi.

Ara Güler, Arif Keskiner, Zülfü Livaneli, Orhan Pamuk, Aziz Nesin, Türkan Şoray ve Atıf Yılmaz gibi yazarın yakın dostlarının anlatımlarıyla yer aldığı belgeseli Halil Ergün'ün seslendirdiği bildirildi.

Gösterim tarihi daha sonra duyurulacak olan filmde, Yaşar Kemal'in bestelenmiş şiirlerinin de ünlü isimler tarafından seslendirildiği duyuruldu.

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Kemal Aydın Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title