Haberler

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Güncelleme:

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aktekin, mesajında, demokrasilerde basının tüm toplumu ilgilendiren ciddi bir kamu görevi gerçekleştirdiğini vurguladı.

Kamu yararını gözeterek görevlerini fedakarlıkla sürdüren basın mensuplarının günlerini kutlayan Aktekin, şunları kaydetti:

"Bireyler ve toplumlar ancak sahip oldukları doğru bilgi birikimi ile iyi, güzel ve doğru yönde gelişmelerini sürdürebilirler. Bu nedenle tüm toplumu ilgilendiren kamusal alanda doğru bilgi üretmek son derece sorumluluk ve ciddiyet gerektiren bir çalışmadır. Bu anlamda, gerek bilim insanları gerekse basın tarafından toplumsal alanda üretilen bilgilerin doğru ve güvenilir olması ne kadar önemli bir sorumluluk örneği ise yalan terörü diye tanımlanabilecek kötü niyetli, özel veya tüzel kişilere saldıran, manipülasyon amaçlı yalan haber üretmek, hakikat boyutu eksik, dengeli olmayan, tahrif edilmiş bilgileri doğru bilgiymiş gibi sunmak da aynı oranda topluma zarar veren, etik değerlerden yoksun, ciddi bir toplumsal sorumsuzluk örneğidir."

İl Sağlık Müdürü Ünlübay ise basının toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye katkı sağladığını, medyanın, hızla gelişen dünyada etkinliğini her geçen gün artırdığını ifade etti.

Basın çalışanlarının haberi kamuoyuna doğru ve nitelikli şekilde ulaştırma çabasını takdirle takip ettiklerini belirten Ünlübay, şöyle devam etti:

"Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın, etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kuruluşlarımız gerek Türkiye'de gerekse ilimizde gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada ve toplumu aydınlatma da gibi büyük bir görev ve sorumluluğu da üstlenmişlerdir. Bu vesile ile basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlarım."

Kaynak: AA / Güncel

Semih Aktekin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title