Haberler

24 Temmuz Basın Bayramı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Ülkenin Çağdaş ve Demokratik Bir Ortamda Olması İçin Özgür, Bağımsız, Tarafsız ve Güçlü Bir Basının Varlığının Büyük Önem Taşıdığını Söyledi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, ülkenin çağdaş ve demokratik bir ortamda olması için özgür, bağımsız, tarafsız ve güçlü bir basının varlığının büyük önem taşıdığını söyledi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada basının önemine değinerek, "Ülkemizin çağdaş ve demokratik bir dünya devleti olma iddiasının en temel dayanaklarından biri de özgür, bağımsız, tarafsız ve güçlü bir basının varlığıdır. Ülkemiz basını üzerindeki sansürün 24 Temmuz 1908 tarihinde kaldırılmasıyla, Türk toplumunun çağdaş medeniyet seviyesine ilerlemesine ve demokrasi kültürünün yerleşmesine giden yolda önemli bir mesafe kat edilmiştir. Basın, en

temel insan hak ve hürriyetlerinin yılmaz savunucusu olma, toplumun doğru bilgilenmesi ve aydınlanmasının yanı sıra her türlü toplumsal refleksin en güzel yansıtıcısı olma gibi vasıflarıyla hür ve bağımsız bir toplumun gelişmesinde en vazgeçilmez, temel unsurlarından biridir" dedi.

Basının, Cumhuriyet'in kuruluşundan günümüze kadar gösterdiği gelişime dikkati çeken Vali Kamçı, açıklamasında ayrıca şunları dile getirdi: "Ülkemizin demokratikleşme, çağdaş ve sosyal bir hukuk devleti olma yönünde elde ettiği gelişmelerin hızı doğal bir paralellik göstermektedir. Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda kat ettiği mesafeye katkıda çok önemli görevler üstlenen Türk basın kuruluşları ve çalışanları, çeşitli imkansızlıklara rağmen üstlendiği bu görevi büyük bir özveriyle

yerine getirmektedir. İçinde bulunduğumuz teknoloji ve bilgi çağında toplumun objektif ve tarafsız olarak bilgilendirilmesi, kamu ve özel girişim gayretleriyle yapılan hizmetlerin halka yansıtılması ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmeti ifa eden basın mensuplarımızın sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve çağın gereklerine uygun bilgi birikimi ve teknolojik donanıma kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz."

(HD-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title