Haberler

24 Temmuz Basın Bayramı

Sivas Valisi Davut Gül, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Gül mesajında, basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olarak bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olduğunu belirtti.

Demokrasiyle yönetilen toplumlarda şeffaf bir rejimin gereği olarak haberleşme özgürlüğünün son derece önemli ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu belirten Gül, basının, yazılı, işitsel ve görsel iletişim araçlarıyla olayları, gelişmeleri topluma aktararak, toplumu yönlendirerek kamuoyunun oluşmasına büyük katkıda bulunduğunu ifade etti.

Vali Gül, açıklamsının devamında şunları kaydetti:

"Basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908'in gazetecilik açısından bir milat, bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Son yıllarda gelişme, büyüme yönünden başarılı bir grafik seyreden Sivasımızın bu noktalara taşınmasında il idarecileri, yöneticiler, yerel yönetimler kadar basınımız da etkin rol oynamaktadır. '2023 Sivas' hedefimize doğru bizlerle birlikte ortak hareket eden, kamuoyunu aydınlatmak için büyük fedakarlıklarla mesleğini yapan, Sivas ile ilgili gelişmeleri gerek Sivas gündemine gerekse ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan yerel medya çalışanlarının sosyal ve ekonomik imkanların iyileştirilmesi de son derece önemli bir konudur.

Bu duygu ve düşüncelerle mesai mefhumu gözetmeden, gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak büyük çaba sarf eden, her türlü koşulda sorumluluk bilinciyle çalışarak zor ve meşakkatli görevi yerine getiren, basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, görevini yerine getirirken yaşamını yitiren basın çalışanlarını rahmet ve saygıyla anar, basınımızın çok değerli yönetici ve her kademedeki çalışanlarına başarılar dilerim."

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title