Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü -Cumhurbaşkanı Sezer'in Eşi Semra Sezer: -"cumhuriyet Öğretmenleri, Laikliği, Akılcılığı, Demokrasiyi ve Düşünce Özgürlüğünü Temel Alan Aydınlanma Devriminin Kazanımlarına Her Zaman Sahip Çıkacak, Çocuklarımızı Bu Devrimin Işığı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Eşi Semra Sezer, "Cumhuriyet Öğretmenleri, Laikliği, Akılcılığı, Demokrasiyi ve Düşünce Özgürlüğünü Temel Alan Aydınlanma Devriminin Kazanımlarına Her Zaman Sahip Çıkacak, Çocuklarımızı Bu Devrimin Işığıyla Aydınlatacaktır" Dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, ''Cumhuriyet öğretmenleri, laikliği, akılcılığı, demokrasiyi ve düşünce özgürlüğünü temel alan aydınlanma devriminin kazanımlarına her zaman sahip çıkacak, çocuklarımızı bu devrimin ışığıyla aydınlatacaktır'' dedi.

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle, Semra Sezer'in de katılımıyla Zübeyde Hanım Öğretmenevinde kutlama etkinliği düzenlendi.

Semra Sezer, burada yaptığı konuşmada, eğitimin, çağdaş dünyayla bütünleşme sürecini hızlandıran, yaşam kalitesini artıran ve uygarlık yarışında toplumlara güç katan en önemli ve etkili araç olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Türkiye'nin ileri ülkeler düzeyine yükseltilmesi amacıyla çağdaş eğitim politikalarının benimsendiğini ifade eden Sezer, eğitim kalitesinin artırılması ve tüm yurda dengeli biçimde yaygınlaştırılması için büyük çaba gösterildiğini anlattı.

Semra Sezer, bu zorlu sürecin hala sürdüğünü, tüm yurttaşlara eğitim olanağı sunulması, bilgi üretimine katkıda bulunulması ve bilgi toplumu düzeyine ulaşılması için büyük çaba gösterildiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç kuşakların, özgür ve bilimsel düşünme yetisine sahip, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, laikliği yaşam biçimi olarak benimseyen, topluma karşı sorumluluk duyan, etkili iletişim kurabilen, yapıcı, yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetiştirilmeleri ancak çağdaş eğitimle olanaklıdır. Bu süreçte kuşkusuz en önemli sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı düşünmeye, araştırmaya, sorgulamaya yönlendirmeli, ezbercilikten uzaklaştırıp, kaynaklara ulaşmayı ve öğrenmeyi öğretmeli, eleştiriye açık ve duyarlı olmalı, sınıfta demokratik katılıma elverişli bir ortam yaratmalıdır.''

-ÖĞRETMENLERİN NİTELİK VE YETENEKLERİNİN ÖNEMİ-

Eğitimin gelişmesinin büyük ölçüde öğretmenlerin nitelik ve yeteneklerine bağlı olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Semra Sezer, ülkenin gereksinim duyduğu öğretmen açığının kapatılmasının yanı sıra, öğretmenlerin kendilerini geliştirmek ve yenilemek amacıyla inceleme ve araştırma yapması, eğitim bilimlerindeki yenilikleri izlemesi gerektiğini söyledi.

Semra Sezer, sözlerini şöyle tamamladı:

''Cumhuriyet öğretmenleri, laikliği, akılcılığı, demokrasiyi ve düşünce özgürlüğünü temel alan aydınlanma devriminin kazanımlarına her zaman sahip çıkacak, çocuklarımızı bu devrimin ışığıyla aydınlatacaktır. Ülkenin her köşesinde büyük bir yurt sevgisiyle görev yapan, sağlıklı kuşaklar yetiştirmek ve yeni kuşakları çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla geleceğe hazırlamak için tüm güçlüklere göğüs gererek çaba gösteren değerli öğretmenlerimize sınırsız sevgi ve gönül borcu duyuyoruz. Bu kutsal ve onurlu mesleği seçmiş olmaktan gurur duyuyor, Başöğretmen Atatürk'ün yol göstericiliğinde yılmadan ve yorulmadan çalışan, çağdaş düşüncenin öncüsü, aydınlığın simgesi, Cumhuriyet değerlerinin savunucusu tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum.''

İstanbul Valisi Muammer Güler de öğretmenliğin ''insan yetiştirme sanatı'' olduğunu belirterek, ''Bilgi çağını yaşadığımız bugünlerde, milletlerin geleceği verdikleri eğitimin başarısıyla ölçülür. Öğretmenler, üstlendikleri görevle ulusların geleceğini belirler'' dedi.

Konuşmaların ardından Semra Sezer, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verdi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler için and içme töreni düzenlenmesinden sonra İstanbul Müzik Öğretmenleri Korosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Kent Orkestrası eşliğinde şarkılar seslendirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in de katıldığı etkinlik, 10. Yıl Marşı ile son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title