Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, öğretmenlik mesleğinin kutsal ve mesuliyeti ağır bir makam olduğunu belirterek, öğretmenlerin istikbalin mimarları olduğunu ifade etti.

Eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Bizler 'beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi' emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz. Zira öğretmen, sadece öğreten, bilgiyi nakleden insan değildir. Öğretmen, öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir. Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum."

Ortahisar Belediye Başkanı Genç de 24 Kasım 1928'de Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği" unvanının verildiğini hatırlatarak, öğretmenliği insanların yaşamına dokunan en kutsal meslek dalı olarak nitelendirdi.

Genç, insanları yetiştiren ve onların topluma faydalı bireyler olarak hayata kazandırılmasını sağlayanın öğretmenler olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"İlkokul eğitiminden yüksek tahsilimize kadar fedakar ve cefakar çalışmalarıyla bizlere hayatın bütün zorluklarıyla mücadele edebilme yeteneğini kazandıran öğretmenlerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Bu anlamda öğretmenlik insan yaşamına dokunan, yön veren ve insanları bir hamur gibi yoğurarak onlara şekil veren kutsal meslek dalıdır. Öğretmenlik bu nitelikleri sayesindedir ki toplumumuzda her zaman en saygın ve en itibarlı meslek dallarından biri olarak görülmüştür ve görülmeye de devam etmektedir. Yeri geldiğinde öğrencilerine anne ve baba şefkatiyle yaklaşan, onların sıkıntılarına ve dertlerine kol kanat geren öğretmenlerimizi, sadece 24 Kasım'da değil bütün yıl boyunca hatırlamalıyız. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum, tebrik ediyorum. Bütün öğretmenlerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Murat Zorluoğlu Ortahisar Trabzon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title