Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Amasya ve ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Amasya ve ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Amasya Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programda ilk olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın gönderdiği Öğretmenler Günü mesajı okundu.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş günün anlam ve önemine yönelik kısa bir konuşma yaptı.

Program emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdimi, "Öğretmenler Günü" konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Taşova

Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan tören, Taşova Müftülüğü'nde devam etti.

Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, "Öğretmenler gelecek nesilleri imar eden mimarlardır. Siz öğretmenlerimizin birinci önceliği eğitim olsun. Çocuklarımız er yada geç coğrafyayı, tarihi bir şekilde öğrenecekler. Sizlerin öncelikli vazifesi, eğitmek olsun. İnsan yetiştirmek öncelik olsun. Milli ve manevi değerleri bilen ahlaklı ve şahsiyetli bireyler yetiştirin." dedi.

Program, emekli olan öğretmenlere şeref belgesi verilmesi, "Öğretmenler Günü" konulu düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin dağıtılması ve hazırlanan gösterilerle sona erdi.

Ayrıca Merkez Çarşı Camisinde hayatını kaybetmiş öğretmenler için mevlit okutuldu.

Daha sonra, Van depreminde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden öğretmen çift Emel ve Oktay Türkoğlu'nun mezarları ziyaret edildi.

Suluova

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Suluova Öğretmenevi'nde devam etti.

Suluova Kaymakamı Vural Karagül, törende yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sevgili öğretmenlerimizin hepimizde çok emeği var. Hepsine saygı duyuyor ve seviyoruz. Her yıl daha büyük bir heyecanla bu günü kutluyoruz. Okuyan nesiller yetiştirebilmek için öncelikle öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Ülkemizin kalkınmış ülkeler arasında yerini alması öğretmenlerimizin yeni neslimizi daha kaliteli yetiştirmesine bağlıdır."

Programın sonunda, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davu kalp hastası emekli öğretmen İlhan Geçin'i evinde ziyaret etti.

Gümüşhacıköy

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Gümüşhacıköy Öğretmenevi'nde devam eden programda günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Programa Kaymakam Mehmet Çağatay Çakal, Belediye Başkanı Zehra Özyol, kurum müdürleri öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Merzifon

Akif Gülle Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, eğitim hayatında emekliliğini dolduran öğretmenlere takdir belgesi Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale tarafından verildi.

Burada bir konuşma yapan Demirkale, bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkün olacağını söyledi.

Tören, müzik dinletisi ve açılan resim sergisinin ardından son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Öğretmenler Günü Cafer Özdemir Suluova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title