Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'in ilçelerinde de tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'in ilçelerinde de tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan tören, daha sonra Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa'nın beraberinde okul müdürleriyle Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik'i ziyareti ile devam etti.

Program Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Silvan Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa ile yılın öğretmeni seçilen Abdullah Yüzkan birer konuşma yaptı.

Program, yarışmada derece giren öğrencilerin şiir okuması sinevizyon gösterimi ve müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti.

Nusaybin

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin'in Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Halk Eğitim Merkezinde yapılan etkinlik de bir konuşma yapan Çetin'in, öğretmenliğin insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleği olduğunu belirtti.

Öğretmenlik mesleğinin her şeyden önce ideal, gaye ve bir hizmet mesleği olduğunu aktaran Çetin, "Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Bir milletin milli, ahlaki, kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır." şeklinde konuştu.

Ömerli

Ömerli ilçesinde de İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Çiftçi Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Daha sonra Ömerli Mehmet Kavak Anadolu Lisesi konferans salonunda devam eden etkinlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Çiftçi bir konuşma yaptı.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Erol Korkmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Bülent Keskins, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tunçer de katıldı.

Midyat

Midyat'da da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konmasının ardından, Şehit Öğretmen Sıtkı Abdioğlu'un mezarı ziyaret edildi.

Kaymakam Hüseyin Tekin, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin ülkelerinde çok güzel işler başaracaklarını söyledi.

Öğretmenlere teşekkürlerini ileten Tekin, vatan ve millet için hizmet etmeyi öğretmenlere borçlu olduklarını belirtti.

Kozluk

Batman'ın Kozluk İlçesi Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, ilçe merkezi ve köylerde görev yapan tüm öğretmenleri okullarında ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı.

İlçedeki 130 okulu gezdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, gittikleri okullarda öğretmenlerle beraber derslere de girdiklerini kaydetti.

Kurtalan

Siirt'in Kurtalan ilçesinde ise düzenlenen törenle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Kurtalan Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesinde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Polat, "Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Geleceğimizin şekillenmesinde büyük rol oynayan, insan ve topluma yön veren değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum." dedi.

Törende, göreve yeni başlayan 72 öğretmen yemin ettikten sonra, yıl içinde başarı gösteren öğretmenlere ve eğitime katkıda bulunan iş adamlarına teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Öğretmenler Günü Diyarbakır Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title