Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Muğla'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Muğla'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılışında konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, öğretmenliğin kutsal ve saygın bir meslek olduğunu söyledi.

Eğitimin en temel ve en önemli öğesinin öğretmen olduğunu belirten Civelek, "Günümüzün bilgi ve yaratıcılığa dayanan, rekabet dünyasına ülkemizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması, geleceğe yönelik hedeflerini gerçekleştirmesi eğitimle olacak." dedi.

Civelek, eğitimi biçimlendiren çağın koşullarının ne olursa olsun, eğitimin direğinin öğretmenler olacağını vurguladı.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise öğretmenliğini bir gönül sevdası olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Öğretmenler Günü dolayısıyla şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.

Programda, mesleğe yeni başlayan öğretmenler de yemin etti.

Vali Civelek, yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" takdim etti.

Program, Muğla Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve Türk Halk Müziği korosunun seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Pnograma, Vali Civelek'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Jandarma Alay Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile protokol üyeleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Öğretmenler Günü Esengül Civelek Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title