Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Osmaniye'de tören düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Osmaniye'de tören düzenlendi.

Devlet Bahçeli Bulvarı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programa, Cebelibereket Kültür Merkezinde devam edildi.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın öğretmenler günü mesajı okundu.

Göreve yeni başlayan ve emekliliğe ayrılan öğretmenler adına yapılan konuşmaların ardından şiir okundu, sinevizyon gösterisi sunuldu.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, öğretmenlerin gelecek nesillerin yetişmesi ve değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan irfan ordusunun neferleri olduğunu belirtti.

Öğretmenliğin bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılmasında önemli role sahip olduğunu ifade eden Coşkun, "Milletçe elde ettiğimiz tüm başarılarda, en büyük emek öğretmenlerimizindir. Öğretmenlerimiz sayesinde güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetişecek ve bu nesillerle birliğimizi, dirliğimizi, varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, kutsal mesleğin onurlu temsilcileri olan öğretmenlerimizi sağlık, mutluluk ve başarı dilekleriyle sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise öğretmenliğin peygamberler mesleği olduğunu kaydetti.

Doğru bilgilerin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu dile getiren Çelik, "Nesillerimizi çağımızın doğru bilgileriyle donatmadığımız sürece ezilen, horlanan belki de yıllar sonra kaybolursunuz. Bu sebeple öğretmenlerimiz önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Öğretmenlik bir yaşam biçimidir, kanaat önderidir. Bu kutsal mesleğin mensubu olarak bütün öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Törende, göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti, emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref beldesi verildi.

Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

"Şehit öğretmenler" adlı piyes sunumunun yapıldığı etkinlik, müzik şöleninin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Öğretmenler Günü Ramazan Çelik Osmaniye Politika Güncel Haberler

title