Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Manisa ve ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinler yapıldı.

Manisa'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlendi.

Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulması ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Kutlama etkinlikleri, Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu'nda Vestel Ortaokulu tarafından düzenlenen program ile devam etti.

Programda konuşan Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanmasındaki amacın öğretmenler arasında birlik ve beraberliğin sağlamak ve mesleğe yeni başlamış olan öğretmenlere ise meslek şuurunu vermek olduğunu kaydetti.

Ülkenin devamında eğitilmiş insan gücünün önemli faktör olduğuna dikkati çeken Altınsoy, "Öğretmenlerin eğitim ve kültür alanında yapmış olduğu çalışmalar ülkenin geleceğinde büyük rol oynamakta ve önem arz etmektedir. Dünyada her bir şeye paha biçebilirsiniz ama öğretmenlerin yaptığı eserlere paha biçemezsiniz. Bizde öğretmenlik eskiden beri önemli bir meslek olmayı sürdürmüştür" diye konuştu.

Altınsoy, Manisa'da görev yapan 15 bin 814 öğretmen ile tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlamış olan öğretmenlerin ant içme töreni yapıldı.

Öğretmenler adına konuşma yapan Anıl Akdoğan, "Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ulusların refah ve ekonomik uygarlık seviyeleri eğitime verdikleri önemle ölçülür" dedi.

Program, emekli öğretmenlere Manisa Vali Yardımcısı Mesur Eser tarafından teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Törenlere, Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Jandarma Alay Komutanı Bülent Mercan, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Salihli

Salihli'de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ilk törenin ardından kutlama programı Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından stajyer öğretmenlerin yemin töreni, emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdimi ve Öğretmen konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Turgutlu

Turgutlu'da 50.Yıl tören alanında başlayan kutlamalar, Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesinde devam etti.

50.Yıl alanında Atatürk Anıtı'na çelenk konma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol ve öğretmenler Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen programa katıldı. Halk oyunlarının oynandığı, şiir ve şarkıların seslendirildiği programda öğretmenlik mesleğine yeni başlayan 30 yeni eğitimci yemin etti. Programda, 12 öğretmene de meslek onur ödülü verildi.

24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda derece giren öğretmenler ve öğrenciler protokol üyeleri tarafından şiltle ödüllendirildi.

Törenlere Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, Milli eğitim şube müdürleri, ve öğretmenler katıldı.

Soma

Soma ilçesinde Cengiz Topel Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan kutlama programı, daha sonra Belediye Düğün Salonunda devam etti.

Törende konuşan Soma Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak "Hedefimize ulaşabilmek ve geri kalmamamız için bizim iyi bir şekilde organize etmemiz gereken eğitimin baş aktör öğretmenlerimizdir. Öğretmenler bir toplumun gelişmesinde kalkınmasında en büyük role sahiptir. Kişisel gelişmemizde de hepimizin teker teker öğretmenlerimize minnet borcumuz var" diye konuştu.

Emekli olan öğretmenlere plaket ve hizmet şeref belgeleri verildi. Müzik korosunun seslendirdiği şarkılar, skeçler, stajyer öğretmenlerinin yemin töreni ve Öğretmenler Günü için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödül verilmesi ile kutlama programı sona erdi.

Sarıgöl

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla ilk tören Sarıgöl Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde İlçe Milli Eğitim Midürü Savaş Muratoğlu'nun öğretmenler adına çelenk koyması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından, kutlama programı Sarıgöl Belediye Düğün salonunda Sarıgöl Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmanlar Günü proğramı ile devam etti.

Düzenlenen şiir,resim ve kompozisyon dallarında derece alan öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesinin ardından Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı orotorya gösterildi. Emekli olan öğretmelere hizmet şeref belgesi verilerek, göreve yeni başlayan 7 öğretmen için "Öğretmen Andı" 'yaptırıldı.

Programa Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılıç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ile ilçe protokolü ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Kula

Kula ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, Kenan Evren İlk Öğretim Okulu Toplantı Salonu'ndaki programla devam etti.

Törene Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, Kula Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Özkan ile eğitim camiası temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Emekli olan öğretmenlere hizmet ve şeref belgesi verildi. Törende Anadolu Öğretmen Lisesi Müzik Kulübü öğrencileri öğretmenleri için konser verdi.

-Saruhanlı

Saruhanlı İlçesindeki kutlama programı çerçevesinde Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından anıta çelenk kondu.

Program Belediye Kültür Merkezi'nde Saruhanlı Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin tarafından hazırlanan öğretmenler günü etkinliği ile devam etti.

Programda çeşitli slayt gösterileri ve şiirlerin okunmasının ardından öğretmenlik andı töreni yapılarak bayrak devir teslim töreni gerçekleştirildi. Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

Törene, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ile öğretmenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Yırca'da zeytin ağacı dikti

Soma'nın Yırca Mahallesine yapılması planlanan termik santral sahasında kesilen zeytin ağaçları yerine Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Genel Başkan Erdoğan Kadir Karadeniz ve üyelerince zeytin fidanı dikildi.

Fidan dikimi ardından gazetecilere açıklama yapan Karadeniz, 58 yıldır faaliyetlerini sürdüren Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Genel Merkez olarak Öğretmenler Günü'nü Soma Yırca köylüsüyle dayanışma içinde zeytin fidanı dikerek kutladıklarını kaydetti.

Öğretmen kuruluşu olarak yaşanan bu doğa katliamından büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan Karadeniz, "Rutin kutlamanın dışında bu ağaç düşmanlığına karşı 24 Kasım Öğretmenler Günü"nü Soma'nın Yırca Mahallesi'nde üretici köylülerle zeytin dikerek birlikte kutlamayı emekli, kıdemli öğretmenler olarak bir görev sayıyoruz" dedi.

- Salihli'de öğretmenlere otopark jesti

Salihli'de otopark işletmeciliği yapan emekli öğretmen Ahmet Kavak (63), 24 Kasım Öğretmen Günü dolaysıyla eğitimcilerin otoparktan bir hafta ücretsiz yararlanacaklarını söyledi.

Salihli'de 15 yıldır otopark işletmeciliği yaptığını belirten Kavak, bu uygulamasını 6 yıldır sürdürdüğünü belirterek "25 yıllık meslek hayatım, Kurtuluş Fevzi Lütfü Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu'ndan emekli olmamın ardından sona erdi. Emekliye ayrıldıktan sonra Eski Cami Mahallesi'nde bulunan otoparkın işletmeciliğini yapmaya başladım. 15 yıldır bu işi yapıyorum. 6 yıldır da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir hafta boyunca eğitimcilere ücretsiz otopark hizmeti veriyorum. Bu yılda öğretmenlerimize 1 hafta ücretsiz hizmet vereceğiz. Kendimde emekli bir öğretmen olarak eğitim camiasına böyle bir katkı sağlamaktan dolayı mutluyum" diye konuştu.

Milletvekili, ilkokul öğretmenini ziyaret etti

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, ilkokulda sınıf öğretmeni olan Hasan Başoğul'u (85) Salihli'deki evinde ziyaret ederek, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

İlkokul öğretmeninin bugünlere gelmesinde önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, eğitim-öğretimde temel eğitimin çok önemli olduğunu belirterek "Öğretmenimiz Hasan Başoğul bizleri çok iyi yetiştirdi. Bizlerle çok iyi ilgilendi. Hatta bizleri bilgi konusunda yarıştırır ve çeşitli hediyeler verirdi. Bizler de o günkü şevk ve azimle daha sonraki eğitim öğretim dönemimizi aynı şekilde devam ettirdik ve bugünlere geldik. Allah sağlıklı ve mutlu ömür versin" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren 85 yaşındaki emekli öğretmen Hasan Başoğul ise Kula 4 Eylül İlköğretim Okulu'ndan 50 yıl önce mezun ettiği öğrencisi ile gurur duyduğunu söyledi.

Öğrencisinin milletvekilliğine aday olunca oyunu ona verdiğini söyleyen Başoğul, "Seçildiğinde de mutlu oldum. İnsan verdiği emeğin karşılığını böyle alıyor. Bu sevindirici bir olaydır. Tanrıverdi benim en çalışkan ve zeki öğrencilerimdendi. O zamanlar okulumuzun bilgi yarışmalarında yer alır ve başarı ile temsil ederdi. Onda bu cevher vardı. Bugün ziyaretime gelmesi de beni çok mutlu etti. Bir emekli öğretmen olarak görev yapan tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın öğretmenler gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Turgutlu Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title