Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün: "İyi yetişmiş bir nesil öğretmenlerin eseridir"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, "İyi yetişmiş bir nesil öğretmenlerin eseridir" dedi.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, bazı kurumların temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan milletvekili Üstün, öğretmenliğin en önemli kısmının çocuklara ve gençlere sevginin öğretilmesi olduğunu kaydederek, "Çünkü sevgisiz yetişen nesiller, gelecekte de o toplumların felaketi olur. Sevgiyle yetişen nesiller eğer mimar yetişmişse o şehre hakikaten gözü gibi bakar. Eper emniyetçisi ise o şehri kendi evi gibi korur. Eğer siyasetçiyse o ülkeye, milletin çocuklarına kendi çocukları gibi bakar. İyi yetişmiş bir nesil öğretmenlerin eseridir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aktaş da öğretmenlik mesleğinin bir ideal, amaç ve hizmet mesleği olduğunu belirtti. Aktaş, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu kaydederek, "Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilendir. Öğretmen, insanların kendi kendine yetebilecek, kazandıkları beceriler ile geleceğini kuracak, gelecek ile ilgili sağlıklı kararlar alabilmelerine yardımcı olabilecek, bilgi beceri ve donanım sağlamalarına yardımcı olup topluma rehber, insanların bütün yönleri ile gelişmesini sağlayacak güç ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir" dedi.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Vali Mayda da tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Konuşmaların ardından, emekli olan öğretmen ve personellere hizmet şeref belgeleri ile "Öğretmenler Günü" dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Program, 88 aday öğretmenin yemin töreni ve çeşitli gösteriler ile sona erdi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Ayhan Sefer Üstün Hızır Aktaş Gümüşhane Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title